Lördagen...

image80


är snart slut men lite har det hunnits med idag. Jag är äntligen klar med mitt strykberg*underbart*. Det tråkiga är att det fylls på hela tiden men lite skillnad på att ligga efter ca 4-5 maskiner tvätt mot att bara ha max en maskin att ta hand om. Har även hunnit med en promenad på 1 h, putsa 12 fönster utvändigt, rengjort frysen, rensat min garderob, lagat mat och tvättat 2 masiner tvätt och lite annat smått och gott. 

På vv var det det tjurigt i dag oxå=(. Gick ner men ynka 3 hg, visst ett minus är inte att förakta men det kunde vara ganska skönt om det blev lite mer än 0,3-0,4 per ggr. Tycker jag rör ganska mycket på mig, följer mina dagliga points och försöker göra bra val hela tiden. Det märks faktiskt väldigt mycket på kläderna men jag hade velat att det märktes lika tydligt  på vågen. 

Nu ska jag gå och sova.

Trevlig lördag!

Har inte uppdaterat...

 på några dagar. Det har varit fullrulle här hemma till onsdag sedan blev det platt fall=(. Har inte haft någon ork alls till att gå in på datorn. Idag när jag hade hämtat barnen och gett dem fika så däckade jag i sängen. Sov i 2½ h och fick släpa mig upp för att få i mig lite och äta. Ska alldeles straxt gå och sova igen*ZZzzZZzz* .

Var hos läkaren i går och jag ska börja jobba heltid igen*skönt*. Det blir 3 st 4 dagars veckor så lite mjukstart blir det allt.  Ska på återbesök om ca 3 v för lite uppföljning.

Vv i morgon men med mens på G så tvivlar jag att det ens blir ett minus. Har haft lite svårt att få i mig all mat + minst ca 2 l vatten, ju tröttare jag blir ju mer slarvar jag=(.
Fast lite motion har det blivit: mån- tors ca 1 timmers promenad och ons-tors cross 40 min + magövningar.
Om jag inte är helt däckad i morgonbitti så ska jag ut och gå ca 1 h.


Trevlig helg!
Natti natti

Har mycket energi.

image79

186371-26

Vet inte vad som har hänt här hemma. Antingen är det solen och det fina vädret eller så är jag på bättringsvägen. Skulle tippa på att båda orsakerna  spelar in men det känns fantastiskt.

Min dag: Slutade lite senare pga möte. Åkte direkt och hämtade barnen, hem och hänga upp tvätten som precis var klar, i stort sätt när jag hade hängt upp allt kom maken hem. Han tog en snabbdusch sedan bar det iväg till väla och IKEA. På väla bytte jag skorna jag köpte igår på intersport, provade och hittade träningsbyxor på team sportia som faktiskt satt jättebra*överlycklig*. Vidare till hälsokosten Må bra för att införskaffa femicur som ska hjälpa vid PMS. Sedan blev det in på ikea och vi passade även på att äta där. Hemma runt 18.40 och jag bytte om och promenerade i 1timme väl hemma satt jag och tog det lungt i ca 30 min innan jag fixade mig en smoothie, knäckebröd och lite valnötter. Började plocka undan, damma och torka av i köket. Dammsög på nedervåningen och när jag var klar så fortsatte jag med mitt strykberg=( tills ca kl 23.

Nu ska jag alldeles straxt gå och sova!
Natti natti

Mobil

image78

 Det blev en nokia 6288, var runt och tittade men jag föll för denna. Hade inte speciellt stora krav men jag ville att den skulle ha skaplig kamera och kunna lyssna på musik. Varken ringer, smsar eller mmsar speciellt mycket utan den främsta anledningen till att jag har mobil är att jag ska kunna bli nådd om det händer barnen något. Inte allt för stor eftersom jag vill ha den i fickan så jag kan känna vibberationerna. Hör ganska dåligt så det är många samtal jag missar, då jag inte hör,  trots gälla signaler. Vet iof inte vad som händer när man vänjer sig vid kameran, nästa kanske blir en värsting*s*.

Tycker det är trist med säljare som inte lyssnar på ens önskemål utan försöker packa på värsta mobilen. Trots att jag var väldigt tydlig med vad jag hade satt som maxpris. Att säljaren vänder sig till maken hela tiden när det är jag som ska köpa, jag som frågar och jag som testar är frustrerande. Han försökte backa lite med säljaren fortsatte vända sig mot honom. Vi blev inte långrandiga i den affären. En annan säljare berättade hela tiden hur mycket vi TJÄNAR på den modellen, det abonnemanget osv. Mig veterligen TJÄNAR jag inget eftersom det är jag som betalar men vissa affärer är mer lönsamma än andra men tjänar på det, det gör jag inte.

Blev även ett par svarta reeboks till mig och barnen fick oxå nya skor.

I dag var det även dags för årets premiär grillning. Det blev fetaost, sallad, tzatiki, skivade potatis i folie med vitlökssalt och  grillad fläskfilé. Kan bara säga att det var underbart gott.

Nehe nu ska jag gå och sova!
Natti natti

Pust!

image77


Sitter här och pustar ut, är alldeles slut.
I dag har jag: tvättat 5 maskiner, tillbringat ca 2 timmar vid strykjärnet, 1½ timme ute i rabatten, lagat mat, plockat undan, dammsugit och tränat 40 min på crossen och ca 15 min magövningar. Nu tänker jag verkligen INTE göra mer i dag, nja får fixa godiset från
tranan lite senare och ställa om klockorna men det är oxå allt.

Dottern var rolig när svärföräldrarna var här. Farmor tog fram en kamera och dottern vänder sig mot den och säjer omelett*s*, 3½ år och en riktig linslus. Mellansonen ville följa med dem hem men de kunde tyvärr inte, han blev riktigt ledsen. Älste sonen ska på baklängeskalas i morgon, är inne på att han får vända tröjan bak och fram men det är väl i stort sätt det ända. Kan vända på presentpappret med det kanske inte är så kul när man fyller 7 år.
Några tips?

Imorgon ska jag/ vi: promenera på morgonen, tvätta lite till, stryka, rengöra & olja in utemöblerna, fixa lite mer på tomten, köpa skor till barnen, titta på mobil till mig, laga våfflor + mat(ev grilla), göra matlista+ handla lite, träna på crossen, bada barnen och om det hinns med byta plats på lite möbler i sovrummet och i hallen. Jag lär väl börja måndagen med att vara helt utmattad*s*.

Det känns faktiskt underbart skönt att jag äntligen mår bättre och tycker det är kul att göra saker. Det är faktiskt skrämmande att tänka efter hur dåligt jag faktiskt har mått och jag är absolut inte frisk än, men på väg. Och allt detta på grund av att cheferna inte har tagit tag i saken(mobbaren).

Nu ska jag ta mig ett knäckebröd med lite skinka på och sedan fixa trangodiset och gå och sova.
Natti natti

Solen skiner...

image75

och fåglarna kvittrar, det är verkligen vår=)). Började morgonen men en promenad på 1 h hade även 2  ½ liters flaskor fyllda med vatten, en i varje hand. Blir lite extra träning när jag svänger armarna under passet. Finns vikter att köpa men 2 flaskor går oxå bra=). Passade på att köpa färska frallor*gott* på vägen.

Efter promenaden var det dags för vv och vågen visade 63,1 dvs - 0,4 kg. Det verkar som jag kommer ligga på ca 0,3-0,4 kg/vecka. Synd att jag inte har mätt mig för även om det inte visar jättemycket på vågen så har kroppen blivit fastare. Är rellativt smal i ansiket och axelbenen börjar synas mer och mer*gillar*. Nu är det 0,5 kg till nästa stjärna, det borde jag klara till påsk.

Maken och sönerna är på fotboll och jag sitter här med en underbart god kopp kaffe*njuter*.

Blir till att ta tag i strykberget varvat med tomten. Märker att jag äntligen börjar må bättre och få tillbaka orken. Det är bara att ta tag i sådant som jag inte har orkat det senaste halvåret tex putsa fönster, tvätta ur köksskåpen och bli av med den enorma stryktvättshögen som aldrig verkar bli mindre=(. 

Me & I
klänningen i rosa som jag beställde till dotterna är helt underbart söt. Hon kommer verkligen att älska den=). Blir faktiskt lite sugen på att beställa den själv, får prova den när jag har partyt. Vet inte riktigt om rosa är min färg (är blond, blåögd och blek) men jag tror faktiskt att det borde gå. Enligt dottern så anser hon att jag oxå ska ha en rosa, vi få se vad som händer.

Nu får jag ta och stryka lite...
Ha en trevlig lördag!

Dottern ville inte ha en sol utan denna...
image76

Nu är det helg=)

image74

I helgen ska det blir varmt och skönt. Vi måste ut och fixa lite på tomten, kanske dags för premiär grillning i helgen? Hoppas verkligen det, det är så underbart gott med grillat. Nu blir det inte på lördag iaf eftersom maken ska ut med kompisarna.

Har tränat lite cross  i kväll men det var riktigt segt, orkade inte intersivträna utan det fick bli samma tempo hela tiden. Höll på i 42 min så det blev klart godkänt iaf. Blev även lite magövningar. Tvivlar på att jag kan få min mage riktigt fast och fin. Jag kommer inte ge upp, lite träning är bättre än ingen träning.

Ska äta lite sedan blir det tidigt sänggående för mig i kväll. I morgon ska jag börja dagen med en promenad sedan blir det vv.

Ha en trevlig Kväll!

Fredag

Automatisk påminnelse om att det är FREDAG!
 

God dag - här är en automatisk påminnelse om att det är fredag.
 

Gå hem så tidigt från jobbet som det är möjligt idag och var vänlig att inte dyka upp i morgon, då det är lördag!

Vi vill också påminna om att fredagen inte är avsedd för hårt arbete utan är mera tänkt som en mjuk övergång mellan arbetsvecka och weekend.
 

Weekenden skall njutas vilket innebär att alkohol har en väsentlig roll.

Med vänliga hälsningar
 

Eder automatiska påminnare
 Det är fredag!


ha en häääääärlig helg!


image72


Ledig i morgon

image71

Skönt att vara ledig i morgon, blir lite längre helg.

Blev en promenad på ca75 minuter idag men tyvärr ingen crossträning. Telefonen har gått varm och när jag var klar med samtalen så var klockan 21, känns lite sent att träna vid den tiden.

Har fixat allt till
tranedagen, de får godis och en liten leksak. Ska även överraska maken*S* med lite godis fast han kommer nog vara seg, då han ska ut på lördagskvällen. Han brukar vara hemma sent, nåja tidigt på morgonen. Han lär inte få mycket sömn då det blir sommartid i helgen och jag ska upp tidigt och promenera så han får ha lite koll på barnen. Jaja det är inte synd om honom, själv göra själv ha...

Fick en rolig historia via mailen:

En bonde ger sig iväg och köper en helt ny tupp som skall para sig
med hans hönor. Bonden sätter tuppen i hönsgården direkt när han
kommer tillbaka, så att tuppen kan börja med sitt. Den unge friske
starke tuppen går genast fram till den gamle tuppen och säger: 'Ok, gamling, dags
Att dra sig tillbaka.'

Den gamle tuppen säger:

´Du klarar inte av alla dessa hönsen....se hur det gick för mig!'

Den unge tuppen svarar:
'Lyssna nu och bråka inte. Det är dags för dom gamla att stiga åt
sidan och de unga att ta över, så stick!'

Den gamle tuppen svarar:

'Äh, vafan......låt mig iallafall få dom där två gamla hönsen nere
i hörnet. Jag skall inte störa dig, jag lovar.'

Den unge tuppen säger:

'Dra, stick! Du är totalt utsliten! Jag tar över nu!'
Så den gamle tuppen tänker en stund och säger sen till den unge
tuffingen:

'Låt oss göra så här, lille pöjk, Jag springer ikapp med dig runt
ladan.

Vem som än vinner får dominans i hönsgården. Och eftersom du tycker
jag är så utsliten så kan du väl vara snäll att ge mig ett litet
försprång?'

Ungtuppen säger:
'Visst, varför inte, jag kommer ändå att vinna..'

Så de båda radar upp sig på baksidan av ladan, får en höna att
klucka
'GÅ!' och den gamle kutar iväg som en rem. Efter 15 sekunder startar
den unge.
De rundar framsidan av ladan och ungtuppen knappar stadigt in på den
gamle. Bonden, som sitter och vilar på verandan, tittar upp, ser vad
som pågår, grabbar tag i sitt hagelgevär och 'KABAAMM!', så blåser
han den unge tuppen rätt av banan och in i lagårdsväggen med ett
'splatt!'.

Bonden skakar på huvvet och säger:

'Fan oxå.....tredje bögtuppen den här veckan.'


Nu ska jag faktsikt gå och sova.
Sov Gott!

God morgon!

image70

Sitter här med varmt vatten med en citronskiva. Första ggr jag provar men enligt vv så är det en bra start på morgonen. Snacka om att jag tar till alla medel för att gå ner i vikt*s*.
Få se om detta hjälper mig att få hungerkänslor som jag helt saknar de första timmarna på morgonen.

I går hade jag vilodag och jag trodde inte det var sant när jag flera ggr försökt få in en promenad på schemat. Sakta men säkert så känner jag att jag får ett större behov av att röra på mig. Jag måste erkänna att innan jag kände dessa känslor så trodde jag inte riktigt på det. Men man är inte för gammal att lära sig något nytt ;-).
Undra hur det kommer kännas i maj när jag inte får motionera. Fast sakta och lungna promenader borde inte vara skadligt bara jag inte vifta/rör med armarna.

Var på Me & I party i tisdagskväll och detta blev beställt: Dottern fick denna
klänning i en annan färg, rosa botten och cerist där det är turkost idag. Kommer in på deras hemsida på lördag. Är klänningen snygg så ska jag faktiskt beställa en till mig själv oxå. Älsta sonen får denna tröjan som även den skulle komma i ny färg på lördag men han passar i den ljusa. 2:a sonen får denna tröja, ser lite tråkig ut på hemsidan tycker jag, men den var läcker IRL och den gula till sonens mörka hår och ögon kommer bli kanonfint.  Planerar även att själv ha ett Me & I party i april då det fanns lite mer kläder som jag ville köpa + att de har fått in lite mer vårnyheter=).

I går lyckades jag komma upp i exakt 20 points, inte illa för mig. Jag fattar inte varför jag har så svårt att äta minst 20 points om dagen. Helst ska jag äta 1-2 points till(bonus) per dag. Igår åt jag 1 skiva bröd(lingongrova) med skinka till frukost. Havregrynsgröt, 2 ägg och ett glas mjölk till lunch( det var det ända jag hann fixa innan jobbet).
Banan till mellanmål. 1bakad potatis med keso, skinka, tomat, gurka och lite smör när jag kom hem från jobbet.
Smoothie på passionsfrukt och en halv banan runt 21-tiden. Smoothien tog jag inte för att jag var sugen på något utan för att jag skulle få i mig mer points. Hoppas det går lättare att få i mig pointsen idag.

Idag står promenad och ev crosstrainer på motionslistan. Kommer gå till Eko när jag har lämnat barnen på dagis vid kl 11.00. Händer det inget konstigt på jobbet så planerar jag att ta crossen senare i kväll. Behöver verkligen ett bra resultat på vågen. Jag ligger "back" 3 hg om jag ska klara måler på 60 kg 1/5. Har räknat med ca - 0,5 kg/ vecka. Klara jag inte det denna gång heller så är det 4:e ggr på rad som det inte fungerar. Då tyder det på att jag förmodligen kan glömma målet på 60 kg. Då får jag kämpa på och göra mitt allra bästa och försöka bli nöjd med resultatet. Tycker iaf det är konstigt att det ska börja tjura nu när jag inte slarvar något, tränar mycket och är oerhört motiverad. Väger nu 63,5 och jag är bara 157 cm så det finns fortfarande att ta av. Kunde förstå om det började tjura om jag låg runt 60 kg eftersom vikt kroppen kanske kämpar emot, men nu!?

Den enda nackdelnen jag kan se med min viktnedgång är att min BH börjar bli för stor runt ryggen*buhhh*. Byglarna börjar skära in i revbenen och det blir ännu tyngre för axlarna då det inte avlastar runt bröstkorgen. Köpa ny BH för ca 500-600kr(kostar det när jag väl hittar någon) för 5 v och 5 dagar vägrar jag. Får försöka sy lite och hoppas att det fungerar. HAr även gått igenom gamla BHar men de som sitter bra i ryggen har för små kupor så dem kan jag glömma=(.

Nu känner jag att det går att trycka ner en smörgås*kors i taket*.

Ha en bra Torsdag...Snart HELG!
 

Full ös idag.

image69

Här är det en del att göra idag men en kopp kaffe framför datorn är ett måste*s*. Ska lämna alla barnen kl 11(den store har studiedag). Åka med nycklar och lista till de som ska servar min moped, sedan blir det handla. Hinner jag laga mat så är det kanon men tyvärr tror jag det inte finns tid för det innan jag börjar jobba. Alternativa maten är havregrynsgröt och ägg, det går snabba att fixa.

Så fort jag har druckit upp kaffet ska jag fixa lita lite med tvätten, göra en inköpslista och lämna barnen.

Hoppar över träningen idag måste låta kroppen vila en dag i veckan.

Får skriva senare i kväll vad som blev gårdagens inköp. Blev en del ändringar som det alltid brukar bli=). Planerar in ett ME&I party andra halvan i april (A självklart kommer jag på dit om jag kan ta mig dit, 2 dagar efter op).

Ha en bra dag!
kramis

Tjejsnack!


image68

Vår!
(Veckans frågor kommer från
Pernilla)

·Har du något vårtecken som innebär vår för dig?
När jag ser påsklilja då är det vår för mig.

·Har du fått vårkänslor än?
Oja, känns som om jag föds på nytt på våren.

·Gör du något speciellt hemma när det blir vår?
Fixar på tomten, ställer fram utemöblerna.

·Vad är det bästa med våren?
Värmen, solen, blommorna, grönskan och folk blir gladare.

·Finns det något negativt med våren?
Pollen=(


Mer om tjejsnack finns här och veckans tjejsnackare är Lekne

Äntligen...

Kaffe

sitter man här med en GOD kopp kaffe*njuter*.

Mår konstigt i dag men kan inte sätta fingret på vad som är fel. Kunde inte äta frukost med barnen utan för ca 20 min kunde jag trycka ner en smörgås. Fryser men har inte feberfrossa, trött fast jag har sovit både många timmar och väldigt gott inatt. Trodde först att mensen är på G men när jag började räkna efter så är det ca 1½-2 v kvar. Äl tvivlar jag på för jag mår inte såhär då. Ja tiden får utvisa om det är början på någon sjukdom*hoppas INTE* eller om kroppen är i lite obalans.

Ska försöka ta min planerade promenad idag även om det kanske inte blir så lång som jag hade planerat. Vi få se lite, 1½ h tills jag ska lämna på dagis.

I dag ska min mope lämnas på service. Hoppas verkligen mannen kommer ifrån lite tidigare så han kan köra iväg med den och får skjuts tillbaka med sin arbetskamrat. Tyvärr är det mest troliga att vi(hela familjen) får åka iväg så fort jag har slutat jobbet och åka återigen dit imorgon för att lämna nycklarna. Affären ligger ett par mil här ifrån så det tar lite tid att köra dit.
Blir stressigt eftersom jag slutar 18.30, hemma ungefär 18.45. Åker vi direkt så är vi förmodligen hemma igen till 19.30-20.00 och jag ska på Me & I party kl 19.30. Jag får väl bli lite sen, har inget val. 

Nu börjar jag bli riktigt sugen på att byta min mobil. Vill ha en med bra kamera och lyssna på musik. Min gamla kommer vi överlåta till älste sonen med ett kontant kort i. Lite tidigt än men han kommer inte få sprina omkring med den, utan den får han bara ha vid speciella tillfällen.
Vad har ni för mobiler? plus och minus?

I dag blir det laxfilé till lunch. Middag kommer jag förmodligen inte hinna med utan det får bli något på partyt. Får äta något lite kraftigare än en frukt vid fikat på jobbet, så jag håller mig bättre.

Nu ska jag starta en maskin tvätt och stryka lite innan barnen ska lämnas.
Ha en bra dag!

Mätt så mätt


image67

Jag är mätt, riktigt proppmätt, och enligt konsulenten ska jag äta alla mina dagliga point + dela upp motionspointsen och äta för det oxå. Jag är så mätt så bara tanken på att äta mer i kväll ger mig rysningar. Har 3 points kvar av min dagliga ranson och ca 1-2 att fylla på med från motionen. Finns inte en chans i världen att jag kan äta mer i kväll möjligtvis ett glas mjölk och lite valnötter då kommer jag upp i 1,5 points dvs att jag fortfarande har 2½-3½ kvar att äta för. Jag har ätit bra idag, tycker jag iaf: FRUKOST- Havregrynsgröt med äppelmos och mjölk, LUNCH- Kyckling med klyftad potatis, morot och 1/4 paprika, yughurt med vitlök, MELLANMÅL-banan, MIDDAG-samma som lunchen. Ta en godisbit för att fylla upp tänker jag INTE göra. Ska jag äta något så ska det vara ett bra val. Får hoppas det går bättre i morgon.

I morgon tänkte jag ta en promenad på ca 50-60 min efter jag har lämnat barnen. Det är nog allt som sker på motions fronten för mig iaf på tisdag.

Har pratat med chefen idag och det framkom inte speciellt mycket nytt. Tidsplanen för konsulten tror han ligger på ca 3-4 v men så fort han vet mer kommer han höra av sig till mig*kors i taket*. Har även fått veta att de ska dra ner på avdelningen, de som bara jobba helg kommer placeras i veckan dvs de delas upp mellan 3 skift. Kommer bara en bra person till mitt skift så kan jag tänka mig att ev stanna kvar. Om inte så borde jag verkligen ha förtur att byta till ett annat skift. Vi får se vad som händer och vad cheferna kommer göra.

I dag är nog den första dagen på flera veckor som jag känner mig glad och det känns underbart. Både arbetskamrat och chef har kommenterat att jag ser ut att må bättre idag. Vadå pokerface*S*. Skönt med lite positiva känslor i kroppen, de behövs verkligen. Hoppas verkligen de håller i sig nu och att det inte bli 1 steg fram och 2 steg bak.

Fast man behöver bara trycka på "rätt" knapp så är inte gråten långt borta. Märkte det när jag gick genom min gamla avdelning och de skulle ha lite info med chefen. De frågade om jag ville vara med och det tyckte jag kunde vara kul. Efter lite snack så meddelade chefen att den andra personen, som är utsatt, ska tillfälligt på det skiftet som jobbar kväll denna veckan. Arbetskamraterna skulle vara snälla eftersom personen inte mår så bra utan de ska ta det varsamt. Det var som att få ett slag i magen, fy vad jag började må dåligt, nära att börja gråta och fick krypningar i hela kroppen. Det handlade inte ens om mig men fy vad jobbigt det var att sitta där och höra det. Jag vet hur den andra personen mår, vi har pratat en del eftersom vi båda är drabbade av samma person. Denna känslan kommer förmodligen komma betydligt mer när konsulten kommer och börja jobba med skiftet*bävar*

Nu ska jag läsa lite sedan blir det tidigt i säng för mig*gäsp*
Kramis

Snart dags att jobba.

image66


Jobbar 14.00-18.30 denna veckan. Den store lämnade jag på skolan straxt efter 8. De andra 2 lämnade jag vid 11 på dagis. Där emellan har jag hunnit tvätta lite och träna på crossen + magövningar.

Maten står i ugnen och i dag blir det kycklingfilé med klyftad potatis, morötter och paprika. Till ska det bli lite vitlöksyoghurt. Gör 2 portioner så jag kan ha den andra när jag slutar jobbet antingen i dag eller imorgon. Maken och barnen äter runt 17-tiden och jag fixar hellre min mat själv för då vet jag exakt hur mycket points det är i.

Det var lite festligt när jag klyftade morötterna så kände jag hur det stramade i magen. Kanske beror på de
nya magövningarna för innan har jag bara känt av träningsvärken när jag har promenerat. Det känns faktiskt positivt för då borde verkligen övningarna göra nytta*hoppas*.

Ska straxt gå och äta lite sedan åka till jobbet.
Ha en bra dag!
Kramis

Helgen är snart slut.

image64


Det går fort, alldeles för fort.
Jobbar bara 4 dagar nästa vecka*skönt*. Fredagar när man jobbar kväll(2-skift) är man alltid lediga. Det blir lite mer helg då=).

På tisdag blir
ME & I partyt förhoppningsvis av, sist blev det inställt på grund av sjukdom. Få se vad jag ska köpa men just nu lutar det åt: den här klänning till tösen, denna är oxå läcker men hon fick en liknande på L & B.
Älste sonen vill ha den här och den här, mellan sonen vill ha den här och denna. Det blir bara ett plagg per barn och just nu verkar 1:a valet mest troligt. Få se på tisdag jag kanske ändra mig helt när jag väl ser kläderna IRL.

Har börjat med att försiktigt intervall träna lite på crosstrainen. Först kör jag normalt i 10 min sedan ökar jag tempot varannan minut i ca 30 sek. Håller på så tills jag har kört i 30 min och sedan är det normaltempo i ca 5-10 min.
Målet är att orka hålla det ökade tempot i 1 min, normalt i 1 min öka 1 min osv... Kommer nog dit förhoppningsvis och ca 2 veckor. 

Vilade i ca 10 min och sedan var det dags för magen. Gjorde de 2 översta övningarna + 2 till*pust*. Det kändes vill jag lova men vill man vara fin får man lita pin*S*.

Så ska man prata med chefen i morgon*vill inte*. Få se om han berätta något mer än vad jag redan har fått veta genom facket. Kommer iaf klagöra att detta är något jag absolut inte vill även om jag tyvärr måste rätta mig i ledet. Jag har inte så många andra valmöjligheter som det ser ut just nu=(( . Ingen som vet något ledigt jobb?

Ha en fortsatt trevlig kväll!


image65

186371-26

Regnar och blåser...

image63


image39


gör det här=(. Inget roligt väder alls. Jag trotsade vädrets makt i morse när jag var ute och gick i 55 min. Finns inga dåliga väder bara dåliga kläder eller något sådant, finns ett ordspråk som lyder. Till en viss del stämmer det iaf och jag hade regnställ. Blev faktiskt inte ens blöt om fötterna så det var positivt, inte kul att gå när det plaskar i skorna.

Passade även på att köpa färska frallor så familjen blev glad. Det jag saknar när jag går är musik, är inne på att köpa en ny mobil med en bra kamera i. Får börja kolla in lite vad det finns för olika modeller.

Tyckte faktiskt det var lite små roligt att se alla hundägare när jag var ute och gick. Såg ca 7 st och det var bara en som hade regnställ på sig, de andra hade inte ens paraply. De försökte göra sig så små som möjligt för att inte bli blöta. Fast de undrade nog vad jag var för idiot som var ute och gick frivilligt i detta vädret*s*.

Nu känns det skönt, ät mätt och belåten, varm och go och sitter här med en underbart god kopp kaffe*njuter*
Tvättmaskinen går och efter lunch ska jag upp och träna lite på crossen. Blir en lugn dag idag, måste ta hand om min stryktvätt*evighetsjobb* men annars står det inte mycket på schemat här hemma.
Maken vilar då han har oerhört ont i huvudet=(. Ibland får han det när han har varit hos sjukgymnasten men han brukar inte ha det i 2 dagar som fallet är nu. Han har väl någon förkylning i kroppen som gör att han mår sämre denna gång.

Nu ska jag kolla nyheterna och sedan ta tag i stryktvätten.
Ha en trevlig söndag!

Tranedagen

image60


Kom just på att det är tranedagen nästa lördag. Kommer ihåg hur kul jag tyckte det var med att leta efter kläder med godis i=). Får fixa lite godis nu under veckan, ska även köpa en liten leksak var till barnen. Verkar inte som om de firar denna dag här i skåne men jag är ju hitflyttad från Kalmar så den sedan tar jag med mig=).

För er som undrar vad tranedagen innerbär så kan ni läsa mer
här.

Attans vad det strular med bloggen idag, undrar om det är den förbenade blåsten som påverkar det.

Nu ska jag straxt upp och träna lite på crossen och efter blir det lite magövningar.

image61

Riktigt så illa som...

image59


bilden visar är det inte. Tycker riktigt synd om kvinnan på bilden men som det ser ut så verkar hon vara nöjd och det är det allra viktigaste. Jag skulle absolut INTE ställa upp en likadan bild och jag väger betydligt mindre.

Började morgonen med en promenad på 50 min i ett ganska blåsigt väder=(. Hem och fräscha upp sig lite innan det var dags för vv. Vågen visar  -0,3 kg och visst det är ett minus men jag är besviken. Så hårt som jag kämpar både med att äta rätt och att träna så hade jag hoppats på lite bättre resultat. Pratade lite med konsulenten och jag ska öka pointsen lite och äta lite mer varje dag. Idag försöker jag spara motionpointsen till helgen och försöker även spara ca 1-2 points varje dag  till lördagen då jag vill äta gott.

Nu ska jag starta en maskin tvätt, plocka undan i köket och ta mig en kopp kaffe innen maken och mellansonen kommer från träningen.

Ha en trevlig helg!

Jobblogg...

image60

IGEN=(. Inte det roligaste en fredagskväll.
Har pratat med facket idag och har fått höra i stora drag vad som kommer hända framöver. Kommer tydligen få mer info från min chef på måndag.

De har bestämt att hålla gruppen intakt men att någon typ av konsult ska komma in och hjälpa till att få gruppen att fungera. Jag och den andra utsatta ska som sagt tillbaka men inte förren gruppen börjar fungerar normalt(tvivlar).
Vi(utsatta) kommer tydligen få det stöd som vi behöver(vad det nu innerbär?) De (cheferna, facket, företagsvården) kommer att hålla noga? koll på oss för att rycka in med en ggr om vi börja må dåligt.

Gillar faktiskt INTE detta förslaget eftersom jag inte tror att det kommer vara tillräckligt kompetent folk som kommer in och lyckas få skiftet att fungerar. Hur kommer jag att kunna slappna av i gruppen där jag VET att mobbaren INTE gillar mig. Känns som om de bara kommer leta efter ett tillfälle att kunna ge igen. Jag tror att både jag och mobbaren kommer har en ganska spänd avvaktande relation. Vet att jag inte kommer kunna slappna av och vara mitt gamla glada skojfriska jag i större delen av gruppen.

Hur kommer mitt tillfrisknande att påverkars av att inte kunna slappna av och inte vara mig själv?
Jag hade bara ett önskemål angående hela denna situationen och det var att jag absolut INTE ville tillbaka till detta skiftet*SUCK*. Kommer verkligen börja söka andra jobb aktivt, tyvärr är det just nu en nackdel att jag har varit en del sjukskriven den senaste månaderna. Tack och lov så slipper jag jobba i Maj på grund av operationen.

Visst, jag VET att jag inte ska vara så pessimisisk men så som hela denna situationen har behandlats så kan jag inte vara annat. Just nu är det ett par lugna veckor för mig iaf då jag ska vara kvar på den tillfälliga avdelninge tills de börjar jobba med grupen. Ju längre tid det tar*hoppas* ju mindre behöver jag jobba med dem, 6½ v kvar till op.

I morgon är det dags för vägning igen. Jag hoppas innerligt att vågen visar MINST -0,5 kg. Tänkte börja morgondagen med en tidig promenad på ca 40-50 min och passa på att köpa färska fralla till familjen. Sedan åker jag till vv och sedan hem och äta frukost, vad gör man inte för ett förhoppningsvis bra resultat*s*.
Blir inte resultatet så bra som jag hoppas måste jag kanske öka pointsen lite eftersom jag tränar en del.
Crosstrainer blir ca 4-5 ggr/v á 35 min, 4-5 promenader/v på allt från ca 40-60 min + magövningar. Få se vad vågen visar i morgon och ska försöka prata med konsulten och se vad hon säger. Jag har inte slarvat alls med maten inte ens tagit en godisbit fast jag har points till det. Har i stället valt valnötter, avokado eller frukt när jag har varit riktigt sugen på något sött. Rapporterar i morgon hur det har gått...

Nu ska jag göra maken sällskap framför teven en liten stund. Blir tidigt sänggående för mig i dag oxå, börjar nog bli en riktig tant*S*

Ha en trevlig HELG!

Förra inlägget...

image59


blev visst med en aningens liten text. Vet faktiskt inte varför det blev så men det var iaf inte meningen.

Har mått lite dåligt de senaste dagarna därav den dåliga uppdateringen. Här kommer det lite snabbt:

Tisdag: Var hos företagsläkaren som blev ganska irriterad av att jag fortfarande inte fått någon information var jag ska vara eller vad som händer. Blev fortsatt halvtidssjukskriven månaden ut*skönt*.
Kom hem och var ute och gick i ca 1½ h men det blev ingen annan träning.

Onsdag: Lönesamtal med chefen och även om jobbsituationen*jobbigt samtal*. Fick iaf veta att jag tillsvidare får följa skiftgången på den avdelning som jag är utlånad till dvs jag slipper natten nästa v. Det kändes oerhört skönt att få veta. Nu slipper jag hålla på och oroa mig vad jag ska vara, vilka tider och vilka jag ska jobba med. Det var verkligen som en sten föll från bröstet.
När jag kom hem gick jag på 1h promenad. Hämtar barnen och blir så trött så när mannen kommer hem så sover jag i ca 2h. Går upp äter lite, slötittar på teve och går och lägger mig tidigt.

Idag torsdag så är älste sonen sjuk=( men farmor & farfar ställer upp och passar. Blev stressad i morse av att tösen inte skyndade sig + att älste sonen skulle lämnas på annat ställe så jag har haft riktigt ont i magen hela dagen=(. Snacka om att man är lättstressad. När jag slutatde jobbet var det bara att skynda sig att hämta älste sonen och åka till sjukhuset (gammal bokad tid). Hem hämta syskonen på dagis och väl hemma försöka få tag i facket eftersom de tydligen äntligen har haft ett möte med chefer, personal, företagshälsovården och facket. När jag får tag i honom så kan han inte prata så jag får inte veta speciellt mycket. Han verkade nöjd och sa att det kommer och bli bra. Får väl mer info i morgon eller på måndag.
Går och sover i ca 2 h när mannen kommer hem och ska straxt gå och sova igen eftersom jag är grymt trött.
Har ont i halsen så det är kanske något skit i kroppen som gör att jag sover såhär mycket. Hoppas innerligt att jag slipper få mer förkylningar nu, vore skönt om man kunde hålla sig frisk i mer än 2 månader i taget.

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll. Jag ska gå och lägga mig*zzZZzzZZ*

Sov gott!

Tjejsnack!

Tjejsnack V11

Tant eller fjortis?

· Lördagskväll mysandes framför tv:n eller partaj natten lång?
Oftast mysandes hemma, har patajat mycket i yngre dagar saknar det inte speciellt mycket.

· Hemmafest med vänner eller köandes till stans hetaste krog?
Eftersom vi har problem med barnvakt så är det mest hemmafester som gäller. Fast jag gillar verkligen hemmafester=)) 

· Radio/tv/stereo på lagom volym (så det inte gör ont i öronen) eller fullt ös så ljudet känns i hela kroppen?
Fullt ös!

· Varm mössa för att värma huvudknoppen eller kallt om öronen för att inte förstöra frisyren?
Beror lite på hur kallt och hur länge man planerar att vara ute. Ute med barnen mössa utan tvekan, en dag på stan absolut ingen mössa.

· Uppe med tuppen för att få så mycket som möjligt gjort eller ta sovmorgon så länge det går på en ledig dag?
Sovmorgon!


Mycket träning...

image57


har det blivit idag. Nu ger jag järnet och SKA ha en bättre viktnedgång än jag hade i lördags. När jag kom hem från jobbet var jag ute och gick i 1h och nu i kväll har jag tränat 35 min på crossen och även gjort magövningar. Har även försökt att inte låta det går mer än 4 h mellan måltiderna. Kämpar på med att få i mig allt vatten som jag ska ha.

Vänninan kom med L&B kläderna idag och tösen blev överlycklig över
klänningen och hårbandet. Hon har gått med den hela kvällen och har försökt att övertala mig, så hon får ha den på dagis i morgon. Icke sa Nicke, hon får inte börjar med att ha den klänningen på dagis. Barnen har haft så mycket kläder som har blivit förstörda genom saxklipp, tuschpennor eller matfläckar. Hon får allt finna sig i att den får vara "finklänning" nu i början.

På jobbet har det varit lungt inget har hänt, ingen har sagt något men jag har inte träffat/sett personen som onsdagens blogg handlade en del om.

I morgon planerar jag att göra en wok på färsk skinka. Någon som kan ge mig tips på vilken skink sort ni använder/skulle använda? Jag vet inte riktigt men det jag har tänkt mig använda är kallpressad burkskinka. Har faktiskt inte gjort wok på skinka innan, så  jag blir lite osäker vilket som kan bli godast.

Hoppas verkligen morgondagens väder blir lika vackert och skönt som det har varit idag. Sol och 14 grader varmt, snacka om underbart vårväder.

Ha en trevlig kväll!


image58

Snart är helgen slut...

image56


grymt vad den går fort. I morgon ska jag gå till jobbet.  Magen är bättre men jag kommer vara fruktansvärt nervös om och när jag träffar den arbetskamrat som var på mig i onsdags. Kommer det komma några mer kommentarer eller är det bara tysnad som gäller. Jag förutsätter att chefen har pratat med personen så det inte händer igen.

Ska till läkaren på tisdag och då får jag se om jag blir fortsatt halvtidssjukskriven eller om jag ska börjar jobba heltid. Som jag mår nu är jag inte i kondition för heltid, tyvärr. Jag tvivlar på att jag kommer börja må bättre förren jag har fått besked om var jag ska jobba, vilka tider som gäller osv.  Först då kan jag börja slappna av och börja bearbeta allt detta eländet.

Vet inte vad som hände med bilden i förra inlägget. Ska bli kul och se vad som händer med detta inlägget.

Nu ska mina nybadade barn nattas och jag ska hänga upp lite tvätt. Tänkte ta mig ett bad och sedan gå och sova. Har velat gå och sova sedan 17-tiden men nu är det straxt dags för det=).

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Blev ingen...

image55
        186371-26


promenad i morse till affären. Kom ärligt talat inte ur sängen och var inte motiverad alls. Kan iof beror på att tösen vaknade runt 02 och hade kissat på sig, bara upp och duscha henne och bädda om sängen. Hur som helst så har jag faktiskt tagit igen det nu=).
Tränade för en liten stund sen och det gick jättebra, så bra så jag både körde på lite längre och fortare än normalt*stolt* Dagen siffror är: tid 40 min, dist 9,34 km och 345,1 kalorier. Passade även på att göra lite magövningar, märks att man har fött 3 barn om man säger så=(.

Nu ska jag alldeles straxt äta lite sen ska hela familjen gå till affären så promenaden blir av iaf=).
Det är soldis och ganska varmt. Barnen är aktiva och behöver göra av med lite energi.

Tösen var rolig i morse. Hon skulle gå och bajsa och ropar inte när hon är klar utan sitter och sjunger så det tar ett tag innan man faktist hör att hon är färdig. Maken går in på toa och ska hjälpa henne och så låter det då:
Tösen: var gör du här?
Maken: jag ska torkar dig
Tösen: varför då?

Maken: för att du har bajsat.
Tösen: varför då?
Maken: du var väl bajsig
Tösen varför då?
Maken tröttnar och säger: gå ner nu så ska jag torka dig.
Tösen: jag vill att mamma ska torka mig
Maken : Nä nu är jag här så jag gör det
Tösen: Varför då
Maken: gå ner NU och äntligen lyder tösen.

Som jag skrev för någon dag sedan allt är varför*SUCK*

Idag är det kyckling som står på menyn. Som vanligt har jag inte bestämt riktigt vad jag ska göra med kycklingen men det lutar åt någon typ gryta/wok. Vi får se vad det blir när familjen få vara med och bestämma.

Nu får jag fixa lite att äta eftersom det kurrar i magen.
Ha en trevlig söndag!


Mätt och nöjd men...

image54


lite sugen på något sött. Ska inte äta något sött möjligtvis ett knäcke med skinka om jag måste tugga på något.
Har ätit alla mina points idag, visst jag har lite sparat men vi får se.

Blev tränat idag oxå=) 35 min, dist 7.81 km och 288.3 kalorier. Passade på att gör lite magövningar oxå, det behövs verkligen.
Om det är fint väder i morgon så ska jag gå och köpa frallor. Det tar ca 30-45 minuter fram och tillbaka så det blir en lite lätt morgongympa.

Nu ska jag titta på melodifestivalen om jag kan hålla mig vaken*s*.

Ha en trevlig lördagskväll!

tja...

image53
186371-26


vad kan jag säga angående vägningen idag. Det var inte dåligt eftersom det var minus men det var inte det resultat jag vill ha=(. Vågen stannade på -0,4 kg, ett ynka hekto till hade varit ännu bättre. Jag hoppas att det är förra veckan, dvs nattveckan, som gör att resultatet inte blir så bra. Jag har iaf köpt CLA kapslar idag, åt dem när jag började träna för att få en bättre förbränning. De tog slut och jag avvaktade men nu ska jag börja med dem igen och hoppas på ett bättre resultat.

Ska straxt träna lite men har precis ätit lunch så jag avvakta en ca 40 min till.

Har tagit fram lax filé från frysen som vi ska ha idag men just nu lutar det åt stekt lax och klyftad potatis och morötter. Brukar har lite vitlök bland klyftorna men får vara lite försiktig med det idag. Ska leta lite på nätet och se om det finns andra tips. Är det någon som har ett gott och lättlagat tips så tar jag tacksamt emot det.

Här tittar solen fram och det är ca 8 grader, äntligen är våren på G*gillar*.

Ni får ha en fortsatt trevlig dag=)

Barnen sover...

image52

och det gör jag nog snart oxå.  Måste vara medicinen som gör mig såhär trött.

Spännande att se vad vågen stannar på i morgon*nervös*. Jag bör gå ner minst 0,5 kg per vecka om jag ska komma till 60 kg innan operationen. Kommer försöka träna på min crosstrainer i morgon. 4-5 ggr per vecka vore det optimala om jag kan hålla mig frisk + promenader på minst 45 min 2-3 ggr i veckan.

Dajmtårtan var en succé=). Kom faktiskt på att jag har gjort en betydligt lättare snabbvariant av den som ungarna älskade. Receptet kommer nedan om någon är intresserad.

Dajmglass

2,5 dl vaniljvisp
1 dubbeldajm

Vispa vaniljvispen hårt, krossa dajmen och blanda ner i vaniljvispen. Ta en form, lägg i plastfolie i botten och runt kanten(för att den ska vara lättare att lossa). Häll i vaniljvispen med dajmen i formen, täck med plast och ställ i frysen i minst 4 h.
Ta fram ca 10 min innan servering.

God och väldigt lätt.  Mina barn gillar den skarpt, speciellt när den har stått framme ca 30 min och det blir som milkshake.


Ni får ha en fortsatt trevlig kväll. Nu ska jag faktiskt gå och nana kudden*ZzZz*
Kram

Dajmtårtan kallnar och...

image51

Bakpotatisen är i ugnen. Tänkte steka upp lite kräftskjärtar + vitlök(tack för tipset
grodan) till maken och ev älste sonen. Skinka, ost, gurka, tomat, fraich, keso och majs finns som tillval till alla. Jag ska ha skinka, grönsaker och keso till min potatis. Smidig mat som i stort sätt sköter sig själv*gillar*.

Som alla redan vet*s* så blir det dajmtårta till efterrätt. Kommer faktiskt unna mig en pyttebit då jag har 19 points sparade=) den här veckan.
Efter det så ska vi ha fredagsmys med barnen dvs vi spelar spel och umgås och sedan blir det ev en dvd och popcorn till barnen.

Maken hade köpt ny ringklocka eftersom den gamla knappt hörs. Jag som hör ganska illa, hör den nästan aldrig utan det är barnen och maken som hör om de är hemma. Den nya är installerad och denna hörs verkligen*skönt*. Nu när grannbarnet kom så hörde jag ringklockan TYDLIGT.

Dottern är inne i en varför fas. Hon stod brevid mig när jag bakade och sa: varför gör du så, varför tar du den, varför tar du allt det, varför tar du inte det, varför vispar du, varföt trycker du där, varför, varför...*sår i öronen*
Visst man måste fråga annars får man inget veta men det kan bli liiiiiiiiite mycket ibland.

Trevlig Fredagskväll!

Ut och gå...

image50


till Eko ska jag alldeles straxt göra. Försöker bara få i mig lite frukost innan vi ska gå. Jag och en vän(arbetskamraten med magsår) ska ut och gå lungt och sakta men jag kommer iaf får lite motion. Planerar även att överraska barnen och maken med en dajmtårta som jag hittade hos
studentmamma. Har inte riktigt bestämt middag än, har lite uppslag men vill inte laga 2 middagar.
Det värsta med min pajade mage är att jag inte bör och just nu inte vågar dricka kaffe*SNYFT*.

Ha en bra fradag...Snart är det helg!

Jag har blivit utmanad

...av Arletta att skriva 6 underliga/egendomliga saker om mig själv och sedan utmana 6 andra bloggare att göra detsamma. Nu ska vi se...

1. Jag kan böja på fotlederna fram och tillbaka och vid varje böjning så knäpper det till, ganska högt.

2. Jag är frusen och går gärna i fleece tröja hemma, även på sommaren.

3. Jag kan dra en isglass mot framtänderna gång på gång utan att det isar.

4. Jag lyckad med att ta död på de flesta gröna växter här hemma förr eller senare.

5. Jag byggde legohus till flugorna när jag var barn.

6. Jag bara hatar tveskjärter och de äkliga krypen kan flyga!

Jag skickar vidare denna utmaning till: Hona med bruten själ, Annelie, Isabelle, CarinaÅsa och Grodan

Lungt är det här.


image43

Har vilat i em annars har det inte hänt något speciellt. Har ont i huvudet men det beror nog på att jag inte har vågat dricka något kaffe idag*bbbuuuuuhhhhh*.

Måste bara berätta när jag var på citadellkliniken i Landskrona i onsdags så mätte läkaren längden på brösten  och jag kunde inte låta bli att berätta vad min älste son sa när han var ca 4 år: Mamma du har långa bröst men inte lika långa som toalett dörren...Det hoppas jag verkligen INTE *S*. Läkaren skrattade gott iaf. Självklart är det inte kul att höra sonen säga det men för honom är det ju så. Dom säger så många goa kommentarer. En gång sa han(oxå ca 4 år) till maken när dom åkte i bilen: Pappa man ska inte stoppa ankor i munnen för då kan man inte andas.

Har inte vågat träna något idag på grund av värken i magen. Ska ut på en lite promenad i morgon men mår jag som jag gör nu så blir det inget på crosstrainern. Trist att detta hände precis nu när jag verkligen behöver min träning för att få en bättre viktnedgång. Behöver gå ner ca 0,5 kg per vecka om jag ska nå målet på 60 kg till operationen. Får lägga fokusen på att äta bra och regelbundet och att dricka mycket. Måste ändra lite i matsedlen så det blir mat som passar min mage bättre dvs kokt, inte för fet eller för kryddad.

Nu ska jag faktiskt straxt krypa till kojs eftersom jag är ganska trött.

sov gott!

Många samtal...

image44


har det blivit idag. Har pratat med facket, företagsläkaren, den tillfälliga chefen och den andra personen som är drabbad. Inget nytt har framkommit men jag meddelade om påhoppet igår så förhoppningsvis talar någon med denne person så jag slipper bli påhoppad mer.

Läkare skrev ut någon medicin som ska vara bra mot magen. Har precis hämtat den, det är en kur som ska tas i 14 dagar. Bara jag slipper smärtan i magen och kan börja äta. Nu har jag så ont att jag går vikt framåt. Har bara fått i mig en kopp välling, mår så illa och får kräkkänslor så fort jag försöker tugga. Har ätit flera novalucol redan men de hjälper inte mycket.

Kommer stanna hemma idag då jag inte har sovit mycket i natt + att det ingen som tackar mig för att jag går dit i detta skicket. Stannar hemma och försöker stoppa i mig lite med jämna mellan rum. Ska även testa om proviva lindrar lite.

Här hemma händer det inte mycket idag, heller.

Ha en bra dag!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

image49
186371-22

jag fick det godkänt*överlycklig*. Jag har varit på Citadell kliniken i Landskrona fått en bröstförmiskning beviljad, har visserligen blivit beviljad när jag var 18 och för 4½ år sedan men jag ville avvakta tills jag var klar med barnafödandet. Det finns en viss risk att man inte kan amma efter en sådan operation och eftersom jag har allergier så ville jag minimera chansen/risken för barnen.
De räknar med att ta bort ca 700 per bröst så det är en del. Nu har jag G eller H kupa, vet inte vilken. När jag var 20 så bantade jag ner mig ganska mycket, vägde 46 kg men hade 65 EE i BH till mina 157 cm. Tyvärr tillhör jag den kategorin som inte får mindre bröst av amming utan de har bara blivit större och större för varje barn=(.
Nu ska jag bara gå ner ca 4 kg och det SKA jag klara till den 1/5 då det är operation. Skulle det bara bli 3 kg så är det oki oxå men ju mer jag kan gå ner innan op ju bättre blir resultatet.

På jobbet blev det platt fall*SUCK*. En chef har tydligen pratat med "mobbaren" igår och idag blev jag påhoppad av en som står "mobbaren" nära och som vi båda jobbar/jobbade  med. Mobbarens vän ifrågasatte varför jag anklagade mobbaren som nu tydligen låg  illa till, varför jag hade dragit in facket, varför jag inte hade pratat med mobbaren hur jag upplevde detta tidigare etc...Jag var inte beredd på påhoppet, började skaka och gråta. Försökte tala om att vi inte skulle diskutera det och facket var för min skull och att mina upplevelser med mobbare inte var påhittade, att det fanns vittnen och att jag faktiskt inte mådde bra av allt detta. Då säger mobbarens vän att nä jag såg att du mådde dåligt, tyvärr fann jag mig inte och kunde ge igen med att varför gjorde du inget. Slutade med att jag gick där ifrån gråtandes  och sa att vi ska inte diskutera, detta en gång till. När jag kom ner till min tillfälliga avdelning kända att jag att jag fixar inte detta. Gick hem 30 min innan jag igentligen skulle gå för jag orkade inte, bara grät och mådde illa(höll på att spy flera ggr). Här hemma har jag gråtit och just nu är jag illamående, urlakad, tom, rastlös, oerhört nere, tryck över bröstet och gråten hänger i halsen.
 
Imorgon måste jag ringa företagsläkaren, personal och facket och mår jag som jag gör nu så stannar jag hemma. Säger bara FY FAN vad jag är trött på skiten. Vet inte hur mycket jag orkar längre, vill bara gå och lägga mig och dra täcket över huvudet och stanna där i några månader.

Ingen som vet något ledigt jobb?

Ha det!

Nervöst...

image48


ojoj vad jag börjar bli nervös nu. 2½ h tills jag förhoppningsvis får mitt efterlängtade besket*hoppas, hoppas*

Jag har tränat innan frukost i morse*kryss i taket*. Har blivit insperarad av 
Åsa även om jag inte är riktigt lika morgonpigg=).*Tackar Åsa*.

Dagens träningssiffror är:
Motstånd 6
Tid 35 min
Distans 7.84 km
Förbrukat 289.6 cal
Jag är verkligen slut efter ett pass*pust* men jag SKA komma iform till sommaren + att jag vill ha ett bra resultat på vågen.*jag SKA ner, jag SKA ner, jag SKA ner...basta*

Tack för tummhållningar men snälla släpp dom inte än...
Jag lovar att jag ger er besket i kväll.

Telefonen ringde precis och ME & I partyt blir flyttat till den 20:e, trist men så blir det ibland.

Nä nu ska jag fortsätta gå fram och tillbaka här hemma*S* ...

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kom och ta mig...

image48långt här ifrån, långt härifrån, långt här ifrån. Kom och ta mig långt här ifrån långt här ifrån.*nynnar*
Den låter har jag haft i huvudet på jobbet hela dagen. Ville verkligen inte till jobbet idag=( men jag  har ingen valmöjlighet, tyvärr*suck*.
Inga besked idag heller, som vanligt med andra ord. Avdelningen som jag är på nu, är enligt sitt nya schema lediga fredagen kvällsveckan. Jag är det inte, ordinarie tid är 4 h och jag jobbar 50% så 2 h ska jag vara på jobbet på fredag. Skulle säkert få flexa men varför ska jag bjuda på det?*kärringen mot strömmen*. Jag går dit i 2 h och gör inget eftersom det inte går att arbeta själv på den avdelningen. Min gamla avdelning går jag inte till så länge
problemet inte är löst. Vill de att jag ska vara ledig så får de fixa det för jag tänker spara min flex till viktigare ledighet.

Skulle ha tränat idag men har ont i huvudet, magen och fogarna(foglossning) pga av att mensen äntligen har behagat dyka upp. Ska se om jag kan träna i morgon, det beror lite på hur ont jag har i fogarna. 1:a dagen brukar vara värst.

I morgon hoppas jag innerligt att jag får det beskedet jag har längtat efter (inget jobb relaterat). Ni får gärna hålla en tumme eller två. Avvaktar och berättar mer vad det handlar om när jag har fått besked.

Me &I party ska jag till i morgon, direkt efter jobbet. Vet inte riktigt vilka kläder jag ska välja. Pojkarna ska iaf få varsin t-shirt men till tösen är det lite svårare. Finns jättesöta kjolar och toppar men hon använder knappt de hon har eftersom hon bara vill ha klänningar. Hon är ju en prinssessa och dom har ju bara klänningar. Får visa barnen lite vad de har att välja på i morgon fm.

Nu måste jag försöka äta något. Har inte ätit mina points än. Försöker stoppa i mig men jag tillhör den kategorien av människor som får svårare och svårare att äta när jag är trött, må dåligt är sjuk osv. Det är INTE bra det heller för då tror kroppen att det är svälttider och håller stenhårt i fettet. Minsta lilla fett som tillförs försöker kroppen sparar. För att jag ska få en skaplig viktnedgång  får jag inte låta det går mer än 4 h mellan målen. Nu de senaste dagarna så kan jag inte påstå att jag äter för att jag är hungrig utan för att jag måste.*suck*. 
Nä nu får jag gå och leta i kylskåp och skafferi och se vad jag kan tänka mig. Det jag möjligtvis kan tänka mig är en smoothie men det beror lite på vilka bär vi ha i frysen. Jag får kolla upp det.

Ha en trevligt kväll!


Tjejsnack...

image47


Var det dags för idag =)

Vanor & Ovanor

· Nämn en vana du har, något du gör varje dag?
Gå in på nätet och läsa
aftonbladet, titta på de senaste nyfödda , kolla mailen och senaste månade kolla bloggen*S*

· Vad har du för ovanor?
Blir lite mycket data ibland.

· Nämn en vana du skulle vilja att du hade.
Mer träningsbenägen

· Vad för ovanor stör du dig på hos andra?
Att inte komma i tid, egocentriska människor, översitteri

· Har du haft någon gammal vana eller ovana som du skrattar åt idag?
När jag var föräldrar ledig så gick jag och ändrade i köksskåpen efter att maken hade tömt diskmasinen. Värst var det med ikeas plast muggar och fat i olika färger som skulle ligga i en viss färgordning enligt mig*s*.

Trevlig tisdag!

Tuff dag...

image46har det varit, tack och lov att den är över. Det har inte hänt något speciellt med det har varit jobbigt iaf. Har haft ett riktigt stort tryck över bröstet, det har lättat lite sedan jag kom hem. Chefen på den nya avdelningen kom berättade att han försöker trycka på dem så mycket det går. Berättade även att han var glad att ha mig där, skönt med chef som faktiskt bryr sig.

Tack för alla fina kommentarer*kram*

Blev lite träning i dag på fm.
Motstånd :6
Tid: 35 min
Distans: 7,66 km
Förbrukat: 283,1 cal


Läste i aftonbladet att Motion onödig för viktnedgång men det tvivlar jag på. Rönen får säga vad de vill, jag tror att nedgången blir bättre med träning. Mer träning gör att mer muskler byggs upp och mer muskler bränner mer fett och kroppen formas snabbare och snyggare. Personligen tror jag nycklen till en bra viktnedgång är: regelbundna mat tider ca max 3-4 h mellan målen + regelbunden träning. Jag fortsätter på min utstakade bana och hoppas att den fortsätter ger samma bra utdelning som jag har haft hittills.

Är grymt trött eftersom jag sov ca 3 h i natt men jag var bara tvungen att gå in här och skriva lite*s*. Beroende?...JAG?...Inte en chans...eller?...hmmm...tänker....tänker...jo, kanske lite MEN jag kan sluta precis när jag vill...det är jag 100% säker på...hmmmm...90%...njaaaa...80% då?...inte det...hmmm...kanske är pytte, pytte, pytte lite beroende...hmmmmmmmmmmmm...tänker...tänker...hmmmm...Jag GER mig...jag är beroende...men nu ska jag sluta för i kväll för jag håller på att somna här vid skrivbordet.

Sov Gott så syns vi i morgon=)


Är lite under isen...

image45och känner mig helt off. Jag vet iof anledningen men det mår jag inte bättre av=(. Detta är ingen rolig läsning!

Hela denna jobbsituationen tär så oerhör på mig och har gjort ett bra tag. Jag är ARG på cheferna som inte har tagit tag i problemet utan låtit mig gå ner mig. Redan i september berättade jag att jag efter ca 3 månder på detta skiftet inte trivdes och vill byta. Blev lovad en plats på det andra skiftet till jul när tjejen där skulle bli mammaledig. Jag kämpade på eftersom jag så ett slut, mådde visserligen sämre och sämre men trodde jag skulle palla. I oktober/november(har jag för mig) fick jag veta att platsen inte var ledig längre för att de hade dragit ner på tjänsterna. Där efter gick allt utför med racefart, var på cheferna ofta så de inte skulle glömma. Kollegier på de andra skiften började se att jag började må ganska dåligt, flera oberoende av varandra sa till chefterna att gör något hon mår inte bra. Personalavdelningen blev indragen och ville ta tag i han som var boven i dramat men jag ställde ETT krav. Ingen fick prata med skiftet och personen så länge jag var kvar där, trodde i min enfald att något skulle hända men ack vad jag bedrog mig. Var visserligen på 2 samtal på personal och de sa att de skulle försöka göra något snabbt, eller NOT!

I mitten på december pallade inte jag längre, då hade jag gått ner ca 5 kg på en månad, kunde knapp äta fast föda, knaprade ca 7-10 novalucol om dagen, mådde illa, grät titt som tätt, orkade inget, kunde inte sova, hade tryck över bröstet, blev fruktansvärt glömsk, kunde inte fokusera och mådde helt enkelt uruselt. Fick även halsfluss och min 3:e pencilin kur sedan september. Blev sjukskriven året ut av min husläkare som rekomenderade mig att prata med företagsläkaren, där jag fick tid i början av januari och blev sjukskriven månaden ut. Fredagen innan jag skulle börja jobba fick jag veta vart jag skulle eftersom jag vägrade/vägrar gå tillbaka till mitt gamla skift. Lite i senaste laget för mitt tycke då jag hade försökt få tag i cheferna sedan måndagen den veckan.

Hamnade tillfälligt?? på en annan avdelning med "mina" skift tider. Vilken skillnad, trevliga arbetskamrater, underbar stämning. Började heltid med en gång och kroppen ballde ur. Blev förkyld stannade hemma några dagar, gick till jobbet fick tillbaka förkylningen ännu värre. Fick gå hem igen och vila, gick återigen tillbaka när jag kände mig bättre och blev sjukare. Fick en dunderkur pecillin och blev sjukskriven 50% i 3 v. Skönt nu har jag jobbat en hel v utan att jag har fått någon förkylning*peppar, peppar*.

Tyvärr är det en till på "vårt" skift som är drabbat av denne personen=(. Vi har pratat lite och det har framkommit saker som har gjort att jag har dragit in klubben(facket). Tyvärr har inget direkt hänt förutom att personal har pratat med  mina  arbetskamrater, varför de inte har gjort något. Detta handlar om ett skift som INTE fungerar, vet inte orsaken men jag är ganska säker på att det är "mobbaren" som styr. Vilka han vill ha på skiftet, hur han vill jobba osv osv. I början tog jag lite konflikter med denna person men alla andra bara gick och man fick inget stöd. Till slut gav jag upp och började jobba väldigt mycket själv (vilket faktiskt cheferna har kommenterat flera ggr). Har fått så många utskällningar av denne person bara genom att jag har frågat något eller velat lära mig något nytt.

Kanske inte konstigt att man mår som man mår. Nu har denne person varit iväg några veckor på semester och kommer tillbaka i morgon, Där är nog en av den stora anledningen till att jag mår ganska dåligt nu + denna ovisshet om vart jag ska ta vägen. Avdelningen jag jobbar tillfällig på har precis bytt arbetstider med det har inte jag. Vi kan jobba i hop i 2 veckor till men sen då? vart ska jag ta vägen nattveckan? Måste jag oxå byta skift tider och förlorar ännu mer pengar?

Pratade med facket i fredags och han sa att han ska vara på dem om en lösning. Jovisst det har gått en månad sedan jag kom till denna avdelningen. Pratade även med personal och hon sa att de ska ha möten nästa vecka. Jo, enligt min ena chef så har de haft 2 möten i veckan och vad har hänt? inget som jag, den drabbade, har fått någon vetskap om iaf.

Denna stämningen påverkar hela avdelningen, fick veta i fredags att en person på det andra skiftet har fått magsår.
Det skiftet är bra, har bra sammanhållning men det blir tyngre lass och högre krav. Lika mycket ska göras men med färre personer dvs skiften efter får jobba/slita mer. De får inte ledigt vid behov osv...
Sund arbetsplats man har eller...NOT


Fy f-n vad jag är trött på detta. Vid något möte så nämde en av cheferna att jag borde har sagt till mer?*ehhhh*
Räcker det inte med att säga X antal ggr att man vill byta, att man inte trivs att ingen bryr sig osv. Den ena chefen kommenterade ett flertal ggr i november att jag såg trött ut...Tacka f-n för det jag kunde inte sova...Jag så åt honom att det är hela situationen med skiftet...Då vet chefen inte vad han ska säga utan säger bara god natt och går. Det är HANS jobb att reda ut sådant här, klarar inte han det själv så kan han ta hjälp av personalavdelningen.
Även om de inte lyssnade eller såg*måste vara blinda* hur jag mådde så talade flera andra om det. De var även på dem att göra något åt situationen. Cheferna var väl medvetna om problemet men visste kanske inte vad de skulle göra. När jag blev sjukskriven så blev det förmodligen viktigare att rädda sitt eget skinn än lösa mitt problem.

Tyvärr tvivlar jag på att facket kommer kunna göra något. Tror det blir jag som får byta avdelning eftersom det inte finns någon ledig plats. Har jag riktig otur så blir det andra skift tider och jag förlorar en del pengar. Visst slippa natten skulle jag inte har något emot men det ska vara på MINA vilkor inte p g a att cheferna inte har gjort sitt jobb.

Om någon har orkat plöja igenom allt detta så är jag ledsen för det är ingen rolig läsning. Men just nu så mår jag inte speciellt bra och det genomsyra det mesta, tyvärr. Hoppa jag kan sova inatt men som det känns just nu...nope

Sov gott!

Snart måndag igen...

image42

känns som veckorna rusar iväg. Tänk om man kunde stanna klockan eller sänka tempot vad mindre stress det skulle bli. Fast å andra sidan, skulle det verklige bli det? Då kanske man skulle ha ännu högre krav på vad man skulle hinna med. Det är förmodligen inget jag kommer får svar på, så nu ska vi inte bli djupa*s*.

Dagens träningssiffror är:
Motstånd: 6 (5)
Tid:            35 min (35 min)
Distans:    7,54 km (8,3 km)
Förbrukat: 278,5 cal(306,4 cal)

Siffrorna i parantesen är fredagens resultat. Distans och förbrukat blev lite lägre idag på grund av att jag höjde motståndet. I morgon fm planerar jag in nästa träningstillfälle. Planerar oxå att göra lite övningar för min mage, det behövs verkligen. Kul om man kunde ha bikini på stranden för första gången på länge och känna sig bekväm i den. 

Satt och räknade lite hur min viktnedgång har varit och jag har minskat genomsnitt 0.77 kg per vecka sedan inskrivningen den 20/1. Fortsätter jag med det i 3 v till, så kommer jag inom min BMI gräns*längtar*. Helst vill jag klara 2,2 kg på 3 v men absolut på 4 v. När jag har klarat det så ska jag köpa mig något snyggt vår fint som sitter bra.

Nu är det hög tid att forsätta med maten som i dag blir fläskfilégryta med baconost som jag hittade hos
studentmamma. Har kommit in någon fas då inget av de hemmavarande recepten lockar. Har sagt till mannen att säg vad du vill ha så lagar jag men han säger vad han vill ha typ 30 min innan det helst ska vara färdigt. Riktigt så duktig är jag inte eller så kommer han med mat som absolut INTE är bra för vv. Laga 2 rätter gör jag inte.  Tur att jag jobbar kväll nästa vecka för då lagar jag något enkelt tll mig själv till lunch, barnen äter på dagis/skolan. Barnen och maken har ätit när jag kommer hem så behöver jag bara fixa till mig själv.

Ha en fortsätt trevlig helg


Endast jag är vaken...


image41


alla andra sover här hemma. Är inte speciellt trött med det finns faktiskt en ganska bra andledning till det. När maken kom hem från fotbollen med 2 av barnen så låg jag och vilade lite. Tänkte ligga och slumra någon timme då jag nu för tiden(senaste månaden) har fått ett enormt sömnbehov. Orsaken är den jobbiga situationen på jobbet som är oerhört stressande, deprimerande och ovissheten gör mig galen. Låg som sagt att vilade och vaknade till lite då och då maken kommer in i sovrummet tar sin kudde och stänger dörren. Sova ostört en lite stund är helt ok. Sover hårt och vaknar, tittar på klockan och flyger upp ur sängen hon är 15. Jag har sovit i över 3 h, i vardagsrummet ligger maken och slumrar...hmmm...det måste vara därför han inte har väckt mig efter ca 1-2 h som jag brukar be honom göra. När jag vilade(sällsynt) innan jag blev sjuk så vaknade jag självmant efter ca 40 min men nu kan jag sova hur länge som helst=((.

Det har inte blivit mycket gjort här hemma i dag förutom att äta. Har ätit så jag mår illa*urk*. Kan säga att jag längtar efter en sallad. Även om jag har stoppat i mig  idag, så åt jag minst det dubbla innan jag började viktväktar. När det blir för mycket fett så mår jag bara illa numera*bra*. Känner bara avsmak och nu blir det väldigt lätt att hålla sig till bra mat de närmaste veckorna.

Nu känner jag faktiskt tröttheten krypa på, så jag avslutar och går och lägger mig.
Natti natti

Mycket av allt...image40

blir det idag. Har en riktig äta dag EN gång månaden precis innan mens och då äter jag allt jag sugen på. Det sjuka är att när jag gjorde det för en månad sedan så hade jag en  riktigt bra viktminskning veckan efter. Få se hur det blir denna gången. Har en kille som styrketräna ganska mycket på jobbet och han säger att han har en äta dag regelbundet eftersom det lurar kroppen att tro att nu kommer det bättre tider så då bränner den bättre. Vet inte om det är sant men har hört det från lite olika håll. Jag kommer iaf hålla fast vid min äta dag EN ggr i månaden

När jag var och handlade lite så stod det en hemlös som tiggde. Vet att det råder delade meninga om man ska ge eller inte eftersom en del menar på att pengarna bara går till sprit. Ja det kanske det gör eller en varm kopp kaffe eller lite mat. Jag brukar alltid ge en 20kr om jag har det annars blir det bara mynt(fast det kan bli en del). Tänk själv att stå där och frysa, utlämnad till folk där vissa inte ens tittar och andra som blänger. Nä fy så nedvärderande det måste vara att stå där så jag ger till 99%. Och vill de ha sprit eller droger så får de alltid tag i det. Brukar även köpa tidningen som en del hemlösa står och säljer. De försöker göra något för att tjäna lite pengar och det tycker jag verkligen ska belönas.

Det blir en lugn hemmakväll, barnen äter chips o dipp och är i 7:e himlen=)). Maken ligger och slöa framför teven och jag är här vid datorn...igen*s*. Ska kolla på 2:a chansen om en lite stund.

Snacka om att detta bloggandet är som ett gift. Trodde inte själv att jag skulle skriva varje dag och absolut inte flera gånger. Nu ska jag försöka få iväg detta meddelandet och slita mig härifrån .

Ha en trevlig lördagskväll!

Jag fattar inte om jag gör fel eller vad som händer. Nu står det: Inlägget är sparat som utkast och är inte publicerat
Jag har tryckt på spara & publicer fick fram sidan och skrev även en kommentar för att testa. Nu är inlägget häck päck väck*suck* eller så blir det dubbel...IGEN*djup suck*. JAg publicera om det nu ca 40 min efter det andra eftsom det forfarande inte har dykt upp.

Så fel det blev...

image38image39Då har man varit och vägt sig idag, det blev  -0,3. Jag ska inte klaga då det är minus men jag har varit lite bortskämd med bättre nedgång de senaste veckorna. Har ätit och druckit för lite denna veckan och det var först i slutet av förra veckan som jag började träna lite lätt medans jag gick på pencillin.
Det var bara att jag hade hoppats på under 64 kg nu till onsdag då jag får mitt besket...4dagar kvar...ojoj så nära nu. Som sagt berättar mer på onsdag kväll.

Tur att maken inte var hemma igår för då hade han bara skakat på huvudet åt sin tokiga fru. Hon gick nämligen in i badrummet med 2 par byxor och vägde dem 2-3 gånger vardera för att se vilket par som var lättast. Och vet ni vad ...det skillde ett helt heko. Ja, vad gör man inte för att få ett bra resultat på vågen?*blink, blink*.

Nu lyckades jag med konststycket att skicka iväg ett halvfärdigt inlägg*blondin*. Jaja som jag sagt innan en gång är ingen gång...*s*

Maken kom hem runt 04 i natt och innan jag skulle till vv så sparkade jag upp honom eftersom han skulle ta killarna till fotbollen (det visste han om i går). Vet inte om det blev en lung kväll eftersom jag knappt har hunnit prata med honom.

I morgon planerar vi att åka och titta på bomässan i Malmö. Få höra med mannens föräldrar och de vill passa ett eller alla barnen. Det är nog inte speciellt kul för dem där bland allt folk.

Nu ska vi se om det går lättare att få iväg meddelandet, än det gjorde i natt.

Ha en trevlig lördag!


Jaha...

image38image39då har man varit och vägt sig idag, det blev  -0,3. Jag ska inte klaga då det är minus men jag har varit lite bortskämd med bättre nedgång de senaste veckorna. Har ätit och druckit för lite denna veckan och det var först i slutet av förra veckan som jag började träna lite lätt medans jag gick på pencillin.
Det var bara att jag hade hoppats på under 64 kg nu till onsdag då jag får mitt besket...4dagar kvar...ojoj så nära nu. Som sagt berättar mer på onsdag kväll.


IRRITERANDE...

image35

är det när det är så segt. Jag VET att de håller på med uppdateringar men det är frustrerande när man får kämpa för att överhuvudtaget kunna logga in. Alla felmeddelanden som hela tiden dyker upp så fort man ska göra göra något på blogger*grrr*.

Har tränat i kväll och siffrorna blev: Tid 35 min, Dist 8,3 km och 306.4 kalorier har förhoppningsvis försvunnit.
I morgon är det dags för vv och resultatet blir nog inte speciellt bra. I veckan har jag ätit och druckit för dåligt och har även PMS och mens är på G så jag är uppsvullen=(.
Vi får se vad vågen säger i morgon ska inte måla f-n på väggen än. Hittills har vågen faktiskt varit väldigt snäll mot mig.

I kväll är jag gräsänkling då mannen är ute med jobbet, barnen sover och jag bara njuter av lunget.

Fredag kväll och en lite rolig bild får det allt bli;-P
image36

Nu har jag suttit här i över en timme och har fortfarande inte lyckats publicera inlägget*muttrar*
Skam den som ger sig, jag SKA lyckas även om det tar en timme till. När jag väl lyckas så kommer det väl 3 lika dana inlägg på raken. Ja vi få se vad det blir av det.

Trevlig helg alla!

IRRITERANDE...

image35

är det när det är så segt. Jag VET att de håller på med uppdateringar men det är frustrerande när man får kämpa för att överhuvudtaget kunna logga in. Alla felmeddelanden som hela tiden dyker upp så fort man ska göra göra något på blogger*grrr*.

Har tränat i kväll och siffrorna blev: Tid 35 min, Dist 8,3 km och 306.4 kalorier har förhoppningsvis försvunnit.
I morgon är det dags för vv och resultatet blir nog inte speciellt bra. I veckan har jag ätit och druckit för dåligt och har även PMS och mens är på G så jag är uppsvullen=(.
Vi får se vad vågen säger i morgon ska inte måla f-n på väggen än. Hittills har vågen faktiskt varit väldigt snäll mot mig.

I kväll är jag gräsänkling då mannen är ute med jobbet, barnen sover och jag bara njuter av lunget.

Fredag kväll och en lite rolig bild får det allt bli;-P
image36

Nu har jag suttit här i över en timme och har fortfarande inte lyckats publicera inlägget*muttrar*
Skam den som ger sig, jag SKA lyckas även om det tar en timme till.

Trevlig helg alla!

De håller tydligen på...

De h?ller tydligen...
med uppdateringar på bloggen för att det ska gå snabbare. Hoppas verkligen det blir bättre för allt tar en oerhörd tid från att logga in till att försöka publicera inlägget.

Ja så är det fredag och 5 dagar kvar till beskedet...

Nu dröjer det 2½ v tills det är dags för att jobba natt igen*skönt*. Gillar inte dessa veckor men tyvärr är schemat så att det inte går att göra speciellt mycket åt.

Har precis gått upp och sitter och försöker få i mig dagens första glas vatten, snart dags för kaffe*YEEEAAAA* . Ska även fixa lite lunch till de 2 som är hemma, de har beställt stekt potais, ägg och bacon själv tänker jag äta havregrynsgröt. Hade varit gott med stektpotatis men det är alldeles för mycket points i en portion + med mina PMS så kommer jag inte att kunna sluta äta. Det allra bästa är att försöka göra så det precis räcker till barnen eftersom jag ställer mig inte och bara steker lite till mig själv.

Ska hämta den älsta efter lunchen och sedan planerar jag att träna lite.

Ha en trevlig dag!

Nu har jag tränat...

Nu har jag tränat...

på min crosstrainer=). Det blev 35 min, dist: 8,12km och ca 300 cal. Vet iof inte hur trovärdig digitalmätaren är men försöker göra minst lika bra som gången innan men allra helst bättre.

Lagade pasta med rökt skinka och ärter till middag som jag hittade på
Äta bör man annars dör man . Barnen gillade den och åt bra även mellansonen som är lite kinkig med maten och nya rätter, det är verkligen kryss i taket.

Nu måste jag försöka få i mig lite att äta innan jag jobbar sista natten. Har fått i mig ungefär hälften av vad jag ska och det är inte speciellt bra nu när jag vill gå ner i vikt. Hade köpt advokado i måndags eftersom det ger en del points, är gott och framför allt lätt att stoppa i sig. Den enda som var mogen var helt randig av brunt så det var bara att slänga=(. Får se om jag tar några smörgåsar och ett glas mjölk innan jobbet.

Fy vad jag är trött på telefonsäljare...det ringer minst 1ggr om dagen, ofta flera olika. En del tutar det bara i när man svarar*grrr*. Försöker vara någolunda trevlig mot den som ringer men försöker avsluta snabbt. Så fort det är en röst eller telenr vi inte känner igen så svara vi: Är det något du ska sälja så är vi inte intresserade, tack. Oftast brukar de ge sig och avsluta snabbt men ett fåtal gå på och ifrågasätter och börja ställa frågor. Beroende på hur många det har ringt under dagen så är tålamodet olika långt. Försöker tänka att de bara gör sitt jobb och jag behöver inte vara otrevlig men ibland får jag bita mig i tunga både en och två gånger.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Dagens första kopp..

186371-31

kaffe*njuter*. Trots att 2 barn har varit hemma så har jag sovit riktigt gott och länge. Blev lite sen lunch till barnen men de vet att är det något så får de väcka mig. Vaknade till vid 11 och skulle bara vila ögonen några minuter, somnade om och vaknade drygt en timme senare. Hade jag inte haft barnen hemma så hade jag garanterat sovit länge.  Hörde igår av en vänninna att magsjukan går på båda mina barns dagisavdelningar nu. Tänker ha dem hemma i morgon oxå allt för att minimera risken för smittan. Nästa vecka jobbar jag kväll och de måste gå på dagis några timmar iaf.

Hade inte bestämt vad vi skulle ha till middag idag tills jag hittade denna
sida som löste dagens problem mycket snabbt=))

Pasta med rökt skinka och ärtor
Receptet är för 4 personer

Koka pasta till 4 personer

200 g rökt skinka i skivor
4 dl lätt creme fraiche
1 pkt djupfrysta ärtor
1-2 vitlöksklyftor

Klipp skinkan i små bitar. Häll i creme fraiche, skinka, ärtor och pressade vitlöksklyftor i en kastrull. Koka upp under omrörning. Salta och peppra.

färsk persilja

Servera pasta och strö persilja över pastasåsen när den serveras

Låter gott, snabbt, enkelt och framförallt bra viktvätarmat.

Har faktiskt börjat funderar lite om jag ska lite olika teman här inne. Lite uppslag har jag men är inte riktigt färdig än, får klura i några dagar till, sedan ska jag presenterar det. En aningens beroende är jag allt*s*.

6 dagar kvar till jag få beskedet...Nedräkningen har börjat.

Tyvärr blir det nog ingen bra viktminskning denna veckan=(. Har så oerhört svårt för att äta och dricka nattveckan, att jag jobbar 50% verkar inte påverat det speciellt mycket. Situationen på jobbet med all ovisshet gör sitt till. Märker att jag har börjat få mer tryck över bröstet och det gillar jag inte alls. Har även svårt att prata om situationen på jobbet när någon frågar eftersom jag har svårt att inte börja gråta.

Hade verkligen velat att vågen skulle visa minst -0,6 för då hade jag hamnat under 64 kg. Planerar att träna lite i kväll eftersom jag inte har ont i halsen*yiiipppppiiii*.

Ha en fortsatt trevlig dag!
186371-32