Tack alla!

image110

Nu är allt klart och pirret börjar så smått smyga på. Går och oroa mig för att vågen ska balla ur och visa alldeles för mycket(59,3kg i morse). Blev lite mer mat än jag har ätit de senaste veckorna men jag tvivlar på att jag har ätit över mina 20 points. I värsta fall får jag visa kortet från vv(lördagens vikt) och skylla på att jag samla vatten precis innan mens.

Tackar för alla lyckoönskningar*kram*. Jag kommer skriva och berätta så fort jag kan och orkar.

Ska upp straxt innan kl 06.00 i morgon då jag ska vara på kliniken kl 07.00. Jag kommer opereras först med det kommer väl tidigast igång runt 8-tiden, skulle jag tro. Om allt går bra får jag åka hem samma dag vid 16-tiden. Om jag skulle bli dålig av nakosen  får jag stanna över natten. Vill helst hem samma dag så jag hoppas att jag tål sövningen bättre än jag gjorde sist(2002).

Det ska bli så förbaskat skönt och bli av med eländet. Slippa värken i nacken/rygg, få bättre hållning och få tag i kläder som sitter bra. Har redan börjat planerat in gemensamma besök i simhallen i höst. Vilken lycka att kunna köpa en bikini, jag kommer nog köpa hur mycket som helst*S*. Åh nu längtar jag verkligen till morgondagen.

Nu ska jag gå igenom allt en ggr till och sedan försöka gå och få lite sömn.
Kram

Kaffepaus

image109


En liten vila och var hamnar man då? Jo givetvis vid datorn*S*. Hur klarade man sig utan den förut?

Tack för alla gulliga ord inför morgondagen. Kan inte påstå att jag är speciellt nervös, är mer stressad av allt jag ska försöka hinna med idag. Och sur för att menseländet inte har dykt upp än, den lär väl dyka upp i morgon*yippi-NOT*. Känns inte kul att har ömma bröst pga pms och ont i brösten efter op. En av dem i taget hade känts bättre. Ja nu kan jag inte göra något åt det, tyvärr, bara hoppas att den väntar till ons innan den kommer.

Har fått undan det mesta av den rena tvätten, bara lite kvar*skönt*. Tvättkorgen är i stort sätt tom det känns oxå bra. Har fixat kläderna inför morgondagen, papprena är ifyllda, väskan är framme(räknar med att åka hem samma dag men det beror ju på hur jag mår).
Det som är kvar att göra är: handla mat, ta ut pencilin, ta foto och städa av lite.

Nu får jag fortsätta...
kramis

Börjar sina...

image108

med bröstbilder men jag borde klara mig fram till tisdag*s*

I morgon är jag ledig*skönt* men maken jobbar. Barnen har beställt raggmunk, det blir bara till lunch eftersom maken inte gillar det. Måste fixa lite bilder i morgon så man kan jämföra. Vi ska även handla mat och jag måste fylla i op pappern och hämta ut pencilin som jag ska börja äta i morgon kväll. Tvätta och stryka upp det sista så vi klarar oss ett tag. Maken kan givetvis tvätta men det kommer finnas att göra för honom när jag inte ens kommer kunna tvätta mitt hår själv...

Ska alldeles straxt deklarera via nätet så det är klart. Känns som om det är något jag ska göra mer men det har glömt. Få se om jag kommer på det annars kan det inte har varit speciellt viktigt.

Kram

Slappar idag

image107


Idag har det inte hänt mycket här hemma. Gick upp och fixade frukost och ca 1½ h senare gick jag och la mig och sov i ca 2 h *gott*. Har fixat lite inför op med rakning, vill inte ha värsta hårbuske under armarna*S*.

Angående makens utgång igår så var jag faktiskt medbjuden men jag ville inte festa nu innan tisdag.
Tvättmaskinen kämpade jag med hela kvällen men inget hjälpte. Den larmade på att det antingen var veck i slangen eller fult  i filtert men allt var ok(hittade instruktionsboken efter ytterligare letandes). Den kom till sköljning sen stannade den, full med vatten=(. Maken fortsatte sökandet i dag och hittade en lite sak som hade fastnat i i maskinen. Håll en tumme eller två att det var det felet för maskinen har gått bra hittills.

Idag blir det lax med potatis och spenat. Har fått en väldig längtan efter spenat nu sista tiden, det är väl kroppens sätt att säga att det saknas något. Gott är det iaf*s*

Dottern är hur gullig som helst idag så hon säljes inte just nu iaf*s*. Hos henne finns inga mellanläge när hon är glad så sprudlar det, är hos sur/arg så... gårdagens beteende
Tur att hon är glad för det mesta men hon har nog en inbyggd radar som gör att hon vet när jag har PMS.
Men hon är inte pappasflicka för intet*s*. Pojkarna är mina;-).
Brukar det inte vara så att flickorna kan linda papporna runt sina lillfingrar medans pojkarna vet hur de lindar mammorna?

YES! Nu centrifugerar maskinen, den fungerar*glad*.

Nu får jag fortsätta med maten!
kram

Unge säljes...

image106


billigt*grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr*. 3½ säljes mycket billigt vid snabb affär. Kallar sig för prinssesa som vill bara ha klänningar, gnäller och skriker vid tillsägelse eller vid minsta motgång, vid ilska ökar skriken och snor fräses ut i protest, ju mer desto bättre,  lealöshet förkommer ofta vid ilska och snorfräsning, protesterande tjurig madonna med mycket vilja. GAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHH!

Nu sover hon men som hon har hållit på. Fy vad hon kan trigga mig. Pojkarna beteende är inte ens i närheten av hennes, jäkla ettermyra. Hos henne finns inga gråa zoner det är svart eller vitt. Hur ska det bli om ca 10 år?*voine, voine*

Tar ett djup andetag...

ett till...

ytterligare ett...

så här kan jag hålla på hela kvällen...*suck*

Maken är ute och festar och jag sitter här och svär på tösen och tvättmaskinen om vartannat. Maskinen la bara av helt plötsligt och jag fick tömma den manuelt. Fast innan det så har jag svurit på maken när jag har letat efter instruktionsböckerna. Dem har han lagt på något bra ställe som jag inte hittar*muttrar*. Halva grovköket fylldes med vatten som nu är bortaget och golvet är rengjort. Nu väntar jag bara på att sköljprogrammet ska sluta så jag våga tvätta om de dyblöta och halvrena kläderna.

Mensen har inte kommit idag och jag är en PMShäxa med kortstubin*blääääääää*
VArför ringer det aldrig några efterhängsna försäljaren när man är en riktig bitch?

Nu ska jag försöka lugna ner mig några kilo, natta pojkarna och se om det går att tvätta om tvätten.
Ha en trevlig kväll!

Bredbandet strular...

image105


i dag oxå=(. Fattar inte varför det har börjat strula så mycket nu.
Det är sent och och jag skulle prova en sista ggr innan sängdags och då minsann fungerar eländet.

I dag har jag jobbat min sista dag innan op*härligt* En på jobbet frågade om jag hade börjat bli nervös än och jag sa som det var, att  jag är mest orolig för att jag eller läkarnen ska bli sjuk så op blir inställd*VILL INTE*
Detta är faktiskt min första hela vecka ,sedan jag blev sjuk i mitten på dec, som jag har klarat av att jobba hela veckan*glad* Det är verkligen ett STORT steg i rätt riktning.

En granne kom förbi med
Me&I kläderna som jag hade beställt och passade även på att stanna på en liten kaffe. Det är festligt hur svårt folk verkar ha att se att jag har så stor byst. Grannen frågade lite om min bh storlek och nämde även att jag alltid har stora tröjor, helst tjocka fleecé så det kan vara svårt att verkligen uppfatta storleken. Jag gick och hämtade min BH (har den aldrig på mig hemma på grund av att jag får så ont i axlarna) och satte ena kupan på dotterns huvud och hon blev chockad då det blev som en mössa till henne.

Det var likadant på jobbet en av tjejerna på skiftet trodde inte att jag var så stor så jag drog upp tröjan(i omklädersrummet) och hon blev oxå chockad och sa att hon aldrig hade sett så stora innan. Tror att genom stora tröjor, dålig hållning och genom att jag är liten så ser de inte så gigantiska ut. Längden gör mer att jag uppfattars som mullig/kraftig då jag inte ha någon synlig midja på grund av brösten. Är mer som en liten kub*s*

Få passa på att ta lite kort i helgen för att föreviga eländet så man inte glömmer hur man faktiskt såg ut.

I morgon är det dags för vägning hos vv igen. Vågen kommer inte visa sig på sin bästa sida då jag faktiskt har syndat i dag. Har ätit en halv pizza då jag har gått och längtat så fruktansvärt länge efter det, pms gör inte saken bättre heller=(. Får sköta mig exemplariskt i helgen så jag inte lägge på mig mer, helst vill jag ner 0,5 kg till men jag är jättenöjd med mitt resultat hittills. Få se om jag slipper mitt halsonda så jag kan träna lite till innan tisdag.

Nu ska jag gå och sova.
Trevlig helg!
kram

Sur...

image104


är jag på detta jäkla bredband*muttrar*. Satt och skrev ett inlägg på en blogg och violá så hade jag ingen anslutning. Spelade ingen roll vad jag gjorde det, är först nu som jag äntligen har lyckats logga in.
Blir irriterad när man inte kan göra något, PMS gör det iof inte bättre men...

Nu väntar jag på att menseländet ska dyka upp. Vill ha den helst i dag även om det är lite tidigt. Vill vara i slutet av mensen på tisdag när det är dags för op. Hur kul är det att vara nyopererad och ha mensont*NOT* Så snälla håll en tumme eller två att jag har fått den allra senast på lördag.

Sista arbetsdagen i morgon, för några veckor *härligt*. Oj vad jag längtar och som det känns nu är jag inte det minsta orolig. Vet vad som kan strula om jag har otur men fördelarna överväger nackdelarna STORT. Snälla låt det snart vara tisdag.

Ska strax fixa matlådan tills i morgon laxen ska bara kallna först. Blir sallad och ungsgrillad lax*mums*. Äter även gröt som frukost då jag nådde 59.5kg för några dagar sedan. Nu har jag legat på 59,6kg i 2 dagar men jag samlar vätska nu så jag räknar inte med någon synlig viktnedgång förren mensen har behagat dyka upp. Trist men det är dagens sanning.

Blev ingen övertid på söndag och det är kanske lika bra det. Finns iof på min ordinarier arbetsplats men där tänker jag inte jobba över till att börja med.

Ingen träning i dag heller=( har fortfarande ont i halsen så jag tar det lungt och försöke att lägga mig i tid så kroppen får skapligt många timmars vila.

Får förbereda lite inför morgondagen sedan blir det sängen som hägrar.
I dag är översta bilden ny medans den nedre är återanvänd.

Ha en fortsatt trevlig kväll.
Sov gott!
image47

Bidde ingen träning

image50


Huvudvärken ville inte släppa=(.

Barnen sover och maken ligger och slöa framför teve och jag sitter vid datorn*s*. Temat på bröst fortsätter;-)
Här kommer några bilder jag har använt tidigare men jag gillar dem*S*.

image41


Ikväll måste jag verkligen lägga mig i tid. Ska bara avsluta här och ta in tvätten sedan blir det rätt i bingen*zZzZ*
Ha en fortsatt trevlig kväll
kram

Hoppas verkligen

Pojkarna blev besvikna

image103


De skulle på fotbollsträning  kl 16.45 men vi hinner  bara dit så säger de att det är inställt idag. Killarna blev inte glada men vad ska man göra? Nu får de spela lite boll på tomten i stället.

Fy vilken huvudvärk  och yrsel jag fick under utbildningen. Det var faktiskt ett tag sedan jag kände så. Vid sådana här tillfällen märker jag att jag har en liten bit till innan jag är helt frisk.

Maken är hemma och är sjuk idag. Han har feber, är trött och blir anfådd för inget alls. Bara han inte smittar mig*peppar, peppar*.

Skrev faktiskt upp mig på övertid på söndag, vet iof inte än om jag får jobba men det lär jag väl få veta i morgon*hoppas jag*. Försöker samla så mycket komp jag kan eftersom jag ska vara ledig 6 v i sommar. Ju mer komp jag har ju mer sparar jag på semestern=).

Få se om jag går ut på en lite promenad i dag, det är fint väder men får jag inte bukt med huvudvärken så blir det inte av. Har några timmar till på mig innan det blir mörkt.

Trevlig kväll!

Veckans tema

image102

Nu är det nedräkning och jag kommer ha  lite roliga bilder...

Har varit seg i dag men det är kanske inte så konstigt. Jag somnade runt 18-tiden i går och sov ända till klockan ringde vid 05.00 i morse. Har mått konstigt idag men kan inte sätt fingret på om det är sjukdom på G eller bara att jag har sovit för mycket. Fast mitt halsonda var bättre idag ända tills jag tränade lite. Maken har mått dåligt så han fick gå hem från jobbet idag så det är kanske något som går. Vill verkligen INTE bli sjuk nu*snyft* .

Får försöka komma i säng i någolunda tid idag, då jag har utbildning i 4 h i morgon em.

Sov gott!

Tjejsnack v17

Veckans frågor

Viktiga frågor
(Veckans frågor kommer från Milo)

·Ska man drogtesta 13-åringar? Motivera ditt svar.
Finns det en stark misstanke att 13-åringen tar troger så tycker jag att de ska testas, så man kan hjälpa dem. Finns ingen direkt misstanke så anser jag att man ska lita på deras ord och inte testa dem.

·Tycker du att man ska ha övervakningskameror i skolorna? Motivera ditt svar.
Är det en stökig skola med mycket mobbing, förstörelse eller annat som gör att eleverna inte känner sig trygga så tycker jag att man ska installera övervakningskameror så man kan få bukt med problemet.

·Tycker du att det är ok om det finns övervakningskameror på andra offentliga platser, som bussar, affärer, gator, taxi osv. Motivera ditt svar.
Ja det tycker jag är ok. Det är bevisat att brotten har minskat på platser där de har installerat kameror. Tyvärr är det ett kallare klimat i samhället som gör att övervakning behövs.

·Ska du donera dina organ? Motivera ditt svar.
Ja om jag kan förlänga en annans människas liv med mina organ, så självklart.

·Vad tycker du om dödshjälp? Motivera ditt svar.
Jag tycker att det borde tillåtas. Dock under kontrollerade former med patienten, läkare, psykolog och familjens medgivande.

Veckans tjejsnackare är Annelie.

Tjejsnacks hemsida hittar du här

Har köpt...

image101

träningskläder/joggingställ idag. Har letat efter byxor och jacka/tröja med blixtlås så jag kan ta på mig kläderna lätt efter operationen. Hittade 2 set i olika färger så jag köpte både två;-). Kommer förmodligen gå i dessa plagg i några veckor så jag ville ha ombyte. När vi kom hem fick dotterna äran att slänga mina gamla slitna mammabyxor i plysch och maken blev glad av att slippa se dem mer*s*. Fast det måste erkännas att de faktiskt var himla sköna, betydligt skönare än de nya;-D

Det är helt sanslöst vad jag längtar till op. Står och speglar mig och försöker trycka in bysten för att få ett hum men det är svårt att föreställa sig hur det kommer bli. Passade även på att slänga en blick på bikinina i affärerna idag och känslan  att det faktiskt kommer finnas mycket att välja på, både färger och modeller, är faktiskt helt osannolikt. Kan inte föreställa mig med små bröst där tröjor sitter snyggt, lätt att köpa bh, många olika bh, mer makerande midja, mer möjligheter med träning och... ja jag kan fortsätta hur länge som helst. Just nu känns det som om mitt liv är pausat och börjar igen efter op. Ska försöka att inte trada allt för mycket om detta ämne den närmaste veckan men risken finns att jag inte lyckas hålla det. Tänker på det konstant numera och räknar ner.

Tyvärr blev det en hamburgare på max idag=(. Valde deras gi-burgare med det är mycket kalorier i den iaf. Valde till morötter och orkade faktiskt inte äta upp allt, snacka om att matsäcken krymper fort. Fast det känns inte så när jag är jättehungrig 2 h efter ett nutrilettmål och bör vänta ca 1 h till innan nästa mål.
Hamburgaren blev faktiskt dagens enda ätandes måltid. Lyckades även avstå från kakor och bullar när vi fick besök här hemma i eftermiddags*stolt*. Passade på att träna i 48 min på crossen och förbrännde 400 kalorier (om nu mätaren stämmer) så hamburgaren borde inte göra allt för stor skada, hoppas jag. Tränade faktiskt i lördags oxå och brände 400 kal.

Nu ska jag skära min avsvalnade kycklingfilé i mindre bitar så är morgondagens kycklingsallad klar. Låter kanske enformigt med kycklingsallad i stort sätt varje dag men jag gillar det och det är lättare att undvika pasta och potatis till. Fast det får nog bli laxfilé till lunch till på tisdag och tonfisksallad på onsdag.

Nu får jag fixa det sista och gå och lägga mig, ska upp straxt innan 05.00 i morgon*gäsp*

Ha en bra dag!
kramis

(Det är INTE jag på bilden men det förstår ni nog*s*)

Solen skiner men...

 
image91


det blåser och det är inte speciellt varmt. Hoppas det blir varmare i morgon s man kan sitta ute och fika*längtar*.

Vågen var väldigt snäll idag, otroligt snäll, så snäll så jag tvivlar på resultatet. Den visade att jag numera tillhör 50-kg klubben*JIPPI*. Den stannade på 59,8kg, det känns helt galet. Tyvärr kan vågen slå på ca 4 hg men ska väga mig i morgon oxå och se vad resultatet blir. Blir det ungefär samma som idag så kommer jag byta bort en påse nutrilett mot havregrynsgröt. Det har blivit mycket kyckling och grönsaker i veckan men kommer nog att äta lite mer fisk och kött nästa vecka men fortsätta avstå från potatis, pasta och bröd. Som jag har skrivit innan så kommer jag sakta men säkert byta ut en påse mot mat/mellanmål per 0,5 kg för att kroppen sakta ska vänja sig vid mat igen och vikten ska hålla sig konstant.

Idag ska vi grilla och för min del blir det grillad kyckling , grillade grönsaker(tomat, paprika och svamp) och kommer även unna mig lite tzatiki. Får dock vara försiktig med vitlöken så magen inte ballar ur fullständigt.

Ska till läkaren för lite uppföljningssamtal på måndag. Förhoppningsvis borde jag klara mig utan att bli ledsen men det märker jag efter besöket.

Nu ska jag förbereda tillbehören till middagen.

Ha en trevlig helg!

...Vem lufsar där


image100

I det här livet är jag en kvinna. I mitt nästa liv skulle jag vilja bli en björn.  När man är björn måste man gå i ide. Man bara sover i sex månader.Jag skulle kunna leva med det. Innan man går i ide måste man äta kopiösa mänger mat.Jag skulle kunna leva med det också. När man är en björnhona så föder man sina ungar (som är valnötsstora) i sömnen. När man vaknar är ungarna halvt uppvuxna, gulliga, kramgoa björnungar.Jag skulle absolut kunna leva med det. När man är björnmamma vet alla att man menar allvar. Man klappar till vem som helst som stör ens ungar.När ungarna blir irriterande klappar man till dom med.Jag skulle definitivt kunna leva med det. Om man är björn FÖRUTSÄTTER ens partner att man vaknar med en morrning.Han FÖRUTSÄTTER att man har håriga ben och ett överflöd av underhusfett.  Japp....jag blir björn!

Fattar inte varför...

image98


jag är så trött. Misstänker att det kanske är en blandning av heltidsjobb, förkylning på g och dieten. För 2 veckor sedan jobbade jag min första heltids kvällsvecka på länge och jag fick flexa de 2 sista dagarna eftersom jag var så trött. Nu har jag pallat hela veckan men fy vad jag är trött. HAr slumrat lite nu på förmiddagen medans barnen har leket på ovanvåningen. Dieten gör mig förodligen oxå lite trött + att jag har ont i halsen. Vill INTE bli sjuk IGEN. Det var exakt lika dant i feb när jag försökte jobba heltid, blev sjuk hela tiden. Nu har jag bara en arbetsvecka kvar innan op och jag vill verkligen hålla mig frisk.  Blir en lugn helg här hemma.

Fick veta i mitten på veckan att den andra tjejen som var utsatt för mobbing nu är sjukskriven=(. Hon mår precis som jag gjorde, fy vad det är jobbigt att se. Hon hann precis tillbaka på avdelningen(men annat skift) innan hon inte orkade mer. Själv känner jag bara att jag vill inte tillbaka och dra i skiten. Konsulten ska tydligen börja intervjua oss nu i maj för att få en egen bild av situationen.  När hon har gjort en plan och gruppen har börjat fungera så ska jag tillbaka*vill inte*. Efter min op ska jag tillbaka till min avdelning men en annat skift till och börja med. Har varit bort i ett halvår från avdelningen och det har hänt en massa nytt. Jag vill gå brevid och inte känna någon som helst press. Är fortfarande inte helt frisk eftersom pressar jag mig för mycket så får jag typ blockauter och står där som ett fån och fattar nada. Tvivlar på att konsulten kan se hur folk verkligen beter sig, de flesta kommer nog att sätta upp en mur och vara så trevliga mot alla. Hon kan knappast vara där 8 h per dag, 5 dagar i veckan i minst en månad. Ja vi få se vad som händer men jag kan säga att jag längtar INTE tillbaka till mitt skift.

Blir ingen vägning i morgon vv har stängt. Lite har jag gått ner men min våg är lite mysko så jag vågar inte lita fullt ut på den. I går satt de och åt pizza på jobbet och jag måste erkänna att det var tufft att sitta där med min kycklingsallad. Var så oerhört sugen, kände mig som en hund där saliven rinner när de ser mat(vår hund gjorde det iaf). Klarade det utan att ens smaka en pytte bit men om 2 veckor så sitter jag med en pizza och ett glas vin*längtar* Maken kommer få dela maten åt mig*s* men pizza ska jag ha*basta*.

Nu får jag fixa lite mat till barnen innan de går helt överstyr.

Har en trevlig fredag!

Trött

image97

Fy vad jag är trött idag*gäsp*. Har varit uppe i 2 h men det känns fortfarande som jag precis har tvingat mig ur sängen. Blir nog en liten vila innan jobbet i dag oxå.

Tack för alla semestertips. Kolmården var vi på för 3 år sedan, kommer åka dit igen men inte i år. High Chaparal har pojkarna varit på med farmor o farfar för 2 år sedan men vi är lite sugna på att åka dit själva med barnen. Andra saker som finns på  listan är:
Tossellia, Skara sommarland, Bonbon land och Hansapark. Det är väl det som verkar vara mest intressant just nu. Vimmerby, legoland, Kolmården, ölansdjurpark, salvestaden, liseberg har vi varit på ganska nyligen.

Får vi låna svärföräldrarnas husbil så blir det lättare att planera + att vi  kan göra lite mer för samma pengar*hoppas*. De planerar en långresa upp i norra Sverigen men jag vet inte när, tyvärr.

Är sugen på att planerar in en resa till Ullared i slutet av maj och köpa kläder till mig*hihi*. Behöver en hel del nya kläder nu efter viktnedgången och även efter op. Det är snart 5 år sedan jag vägde så här mycket/lite och det var mellan 2 graviditeter och då köpte jag inte speciellt mycket kläder. 1998 var jag smal men de kläderna är inte speciellt moderna om jag säger så*S*. Nu går jag mest i stora t-shirts och gamla slitna jeans. Behöver verkligen lite fräscha sommakläder som sitter bra.

Nu får jag fixa lite här hemma innan barnen ska till dagis och jag ska jobba.
Ha en bra dag!

Trist väder...

image96

blåser och är kallt*brr*. Jag vande mig snabbt vid helgens värme, hoppas det snart kommer tillbaka.

Tränade även i går på crossen men ska ta det lungt i dag. Kroppen får inte så mycket energi nu så jag vill inte bryta ner det jag har kämpat för att bygga upp. I morse ställde jag mig på vågen och den visade 61,1 kg dvs - 0,6 sedan i lördags*gott*. Tänkte köra hela veckan med 4 påsar nutrilett och ett mål mat om jag pallar. Nästa vecka blir det nutrilett 3 ggr och mat 2 ggr, om inte vågen gör en störtdykning*tvivalar*. Vill helst ner till 60 kg innan jag börjar med 2 mål mat, där efter byter jag ut ett mål nutrilett mot mat per 0,5 kg jag går ner. Men om jag inte har nått 60 kg till måndag så blir det 2 mål mat per dag iaf.
Middagen kommer även i dag att bestå av kyckling med grönsaker. Det är faktiskt underbart att få tugga lite mat.
Äter även 2-3 frukter varje dag(apelsin o äpple). Längtar verkligen efter att få börja köra efter vv igen och jag är bara inne på 3:e dagen av denna kur. Hur ska detta gå?

Sitter lite och tittar på vad vi ska resa med barnen i sommar. Jag har bett om 6 v ledigt från v 28-33(maken 4 v). Jag tycker att efter en tuff höst och vår så behöver vi tid tillsammans att umgås och ha roligt. Är inne  på
barnsemester och tittar lite på vad som finns att göra för barnen i Sverigen, Danmark och Tyskland. Få se om vi bestämmer oss för något i helgen. Något ni kan rekomendera?

2 arbetsdagar kvar denna veckan och just nu känns det tufft. Jobbar 9 h kvällsveckan mot normala 8 och det känns i kroppen efter min långa sjukskrivning=( . Tänkte faktiskt passa på att vila lite innan jag sticker till jobbet i dag.

Nu måste jag fixa dagens middag till mig och ta tag i min stryktvätt, vill inte börja bygga berg.

Ha en bra dag!
Kram

Taxi, vad god dröj!


image94

Idag ska alla 3 barnen lämnas olika tider. Älsta sonen har jag precis lämnat nu vid 8.30. Nästa son ska lämnas 9.30 med matsäck som är i stort sätt klar. Tösen ska jag lämna som vanligt vid 11.00. Hopplöst med dessa tider, det är bara ett farande fram och tillbaka. Har iaf hunnit med att starta tvätt och diskmaskinen, bädda sängarna, fixat pannkakorna och dricka till sonens matsäck. Nu ska jag göra smörgåsarna färdigt och packa väskan med sonen så han vet vad som finns i den.

I går hann jag med ett träningspass på crossen + lite magövningar, ska försöka hinna med det i dag oxå. Få se hur kroppen reagerar på träningen nu när det är diet som gäller. I går gick det bra men det var ju första dagen, kan tänka mig att det blir jobbigare ju längre veckan går. Just nu är det
chockladsmak som används och det är ingen höjdare, tänkte köpa jordgubb och prova men det får bli i morgon eftersom jag inte hinner  idag.

I går fick jag papperna och receptet till op. Man ska tydligen börja ta pencillin dagen innan op och hålla på en vecka för att minimera risken för infektion. Papperna ska vara ifyllda och klara till op, det är de vanliga frågorna om allergi, sjukdomar osv... Nu är det bara 2 veckor kvar*YES*. Fick även veta att jag ska opereras kl 07.00, skönt för då slipper man gå och vänta och oroa sig.

En tjej där jag jobbar nu har tydligen oxå opererat brösten på samma ställe med samma doktor för nästan ett år sedan. Hon tog bort 2 kg och (de räknar med 1,4-1,5kg på mig) och hon var verkligen jättnöjd. Har bara hört gott om kliniken och det känns faktiskt skönt.

Nu får jag fixa det sista till sonen.

Ha en bra dag!

Tjejsnack!

image93

Tjejsnack v 16



Snacks och snask

·Chips eller godis?
Hmm svårt val, väljer nog godis

·Absouta favoritgodiset?
Får nog bli delad plats på cocosprickar och saltlakris(laktrisal, turkiskpeppar, piratpengar)

·Lösgodis eller påse?
Lösgodis

·Lakrits, sött, salt eller syrligt?
Salt lakris

·Favoritsnackset?
OLW ostbågar och estrella grillchips med dilldipp

Fy vad jag blev sugen på godis nu*snyft*


Veckans frågor kommer från Pernilla

http://tjejsnack.rebeccas.se/


Gahhhhh


Rastlösa barn*suck* är inte roligt. Den älste lämnade jag på skolan vid 08.30 och de andra två ska till dagis kl 11. Redan innan kl 9 hade de frågat 4 ggr när de skulle till dagis. De har lek 5 min, bråkat, lek ca 5 min för att bråka igen. Varit ute i hela 10 min för att komma in i ca 10 min för att sedan vilja ut igen*SUCK*. Försöker sysselsätta dem med pussel, spel, rita, leka, lego mm men allt är tråkigt. Överlyckliga när de såg posten komma men sedan bråkar de om vem som ska hämta, vem som ska ta vad osv*sliter sitt hår*. Springer här hemma fram och tillbaka mellan sysslor och barn. Vill få lite gjort här hemma innan jag ska till jobbet. Snart ska jag lämna dem på dagis...

Då har jag kört igång med en nutrilett kur. VET att det inte är det optimala men jag har följt vv stenhårt både med mat och motion men vågen har tjurat så jag ser faktiskt ingen annan utväg. Läkaren sa att att vårt mål var 60 kg till den 1/5 och det var/är helt rimligt men när jag bara har gått ner 2 kg (0,3 kg/v) under 6 veckor så finns det inte speciellt mycket att göra=(. Visst nu i lördags gick jag ner 0,8 kg men jag är rädd för att antingen blir det ett + eller ett pytte - och då ligger jag riktigt illa till. Nu har jag iaf 2 veckor på att försöka nå 60 kg.
Kommer att lägga upp det så här: 4 påsar nutrilett och 1 mål lagad mat/dag. Blir det minst 0,8 kg ner denna veckan så blir nästa det 3 påsar nutrilett, 1 frukost och 1 mål lagat mat /dag nästa vecka.

Faktiskt alla jag har diskuterat detta med håller med mig. De vet att jag har kämpat hårt, inte har slarvat eftersom min op är värd så mycket för mig. Visst känns det surt att det inte räkte hela vägen men jag vågar inte riskera att operationen blir inställd när jag faktiskt har kommit så här långt.

Givetvis kommer jag fortsätta vv efter op men då blir det jämnvikt för att sedan vara i mål igen för andra ggr (första var 2002) och denna gång ska det bli för alltid*basta*.

Nu ska jag lämna barnen sedan ska jag fixa lite här hemma innan det är dags att jobba.

Ha en bra dag!

Blir tyvärr ingen bild till detta inlägget så det inte fungerar*gaaahhh*

Har fått färg idag


image92

Har suttit i solen en stund och det stramar i ansiktet och jag är lite röd på kinderna. Har dock inte bränt mig som jag annars gör väldigt lätt*suck*.

Jobbar kväll nästa vecka men är ledig på fredag*skönt*. Jobbar inte på min ordinarie avdelning och kvällstiden på denna tillfälliga avdelning är sämre än min vanliga. Nu jobbar jag 14-23(mot 14-22) och den extra timmen känns verkligen. Kommer senare i säng och får sova mindre då jag måste upp straxt efter 07.00 dagen efter då älste sonen ska till skolan=(. Förmodligen är det sista kvällsveckan med dessa tider*hoppas*.Efter operationen verkar det som om jag ska gå tillbaka till min gamla avdelning men ett annat skift till och börja med. Vi får se vad som händer, saker har ändrats innan så...

Angående lördagensvikt så har jag äntligen hamnat inom min BMI gräns och är nu mera inte överviktig*YIPPI*.
Är guldmedlem och då jag nu har mindre äm 2 kilo till min målvikt så slipper jag betala=)). Har även klarat mit 10% delmål. Är oerhört glad för allt detta men kommer inte unna mig någon nu utan väntar tills efter op då jag ska handla kläder. Ojoj vad det kommer bli kul att prova och köpa kläder*längtar*.

Ska ta in sista tvätten som hänger ute sedan ska jag faktiskt lägga mig i ett skönt bad och bara ta det lungt resten av kvällen.

Ha en trevlig kväll!

Äntligen hände det lite!

image91


Vvmöte idag och vågen stannade på 61,7 kg, en viktminskning på 0,8 kg*YES*. Äntligen hände det lite och det var verkligen på tiden. Läkaren ville att jag helst skulle väga 60 kg och det klarar jag inte på 2 veckor. Denna veckans nedgång är nog bara tillfällig och nästa vecka lär jag nog ligga på -0.3 kg som jag har gjort de senaste 6 veckorna. Jag börjar nog med att följa vv men kommer väga mig varannan dag och händer det inget så blir det en dietkur, utan tvekan. Känns trist när jag kämpar så hårt och försöker på alla sätt genom att äta rätt och motionera men jag SKA ner till 60 kg. Blir det en dietkur så kommer jag  äta 1 mål mat och de resterande 4 målen/dag  blir det nutrilett.

Underbart väder och tvättmaskinen går för fullt. Blir grillat idag*mums* och ska faktiskt unna mig ett glas rött vin.
Barnen och maken är hos mannens mormor så jag sitter och njuter av tysnaden. 
Nu får jag fortsätta med städandet så jag kan sitta och njuta lite i solen en stund.

Ha en trevlig helg!

Ajajaj

image90

Fy vad min bh skaver=(. Den är förstor runt ryggen och byglarna skär in i revbenen, den kryper även upp i ryggen och skär in ännu mer i axlarna. Kan inte ta bort byglarna på den modellen, ingen annan bh passar. JAg totalvägrar köpa en för 2 ½ vecka=( Får försöka stå ut den lilla tid som är kvar.

Idag har jag motionerat ungefär som gårdagen. Promenad på 65 min, cross på ca 50 min och magövningar. Stegräknaren är nu på 16 900 och det lär inte bli speciellt mycket spring nu i kväll.

Ska försöka komma i säng tidigare i kväll*gäspar*.
Snart helg!

Sov gott!

Halva arbetsveckan...

image89


är gjord*SKÖNT*. Snart är det helg igen, hoppas verkligen det blir fint väder så man känner att det är VÅR.

Hittade bilden hos
Liljesaga och var bara tvungen att låna den, man kanske skulle prova innan op*S*

Idag har jag fått veta min bonus på jobbet. Det blir lite mer än en månadslön som betalas ut nu i april. Det gör inte ont, speciellt efter all min sjukskrivning. Löneökningen har vi inte fått veta än och det lär säkert dröja eftersom facket och företaget precis har börjat förhandla(tror jag).

När jag skulle hämta dottern på dagis idag så hade hon somnat under en bänk när hon tjurade. Hon sover aldrig på dagis. De tyckte även att hon var varm och tog tempen men den var normal, det var den även nu i kväll. Få se om det är något som håller på att bryta ut men hon har både ätit bra och varit pigg*tummhållning*.

Maken har varit på sjukgymnasten och mår inte bra. Han har riktigt ont i huvudet, det brukar han iof få när han har varit där, ibland är det mer och andra gånger mindre. Denna gången är det betydligt mer och han har legat hela kvällen. Tyvärr har det inte blivit lika mycket gjort här hemma som jag hade planerat men får fixa det i morgon.

Träningen har jag prioriterat så det blev både en promenad på 65 min med mina extra tyngder i händerna;-) och  53 min på crossen. Gjorde även 3 olika magövningar. Nu är jag mör i kroppen och ska alldeles straxt gå och sova. Enligt min stegräknare så har jag gått 22 500 steg. Ska fortsätta att använda den och se hur mycket jag kan komma upp i.

Nu ska jag gå och sova, ska upp vid 05.00 i morgon oxå*gäsp*

Natti natti

Seeegt...

image88

är det att logga in*suck*

Måste bara testa att lägga in en bild tagen med min nya mobil på gardinerna som jag bytte igår. Skärpan är inte den bästa men jag håller på att testar mig fram.

Har haft Me & I party idag och detta blev inhandlat:
Tröja till älsta sonen, t-shirt till andra sonen, klänning/tunika till dottern och sist men inte minst en klänning till mig. Barnen fick själva välja vilka kläder de ville ha få se om de ångra sig när kläderna väl är hemma. Blev tyvärr inte så många, fick flera återbud i dag men så blir det i bland.

När partyt var slut satte jag mig framför teven och blev sugen på att träna. Har flera ggr försökt att trycka in ett pass men har bestämt mig för en vilodag, då resten av veckans schema är tufft.
Enligt stegmätaren, som jag har använt nästan hela dagen, har jag tagit ca 12 500 steg. Vet faktiskt inte om det är mycket eller lite men i dag har varit en lung dag både på jobbet och hemma. Ska ha den  ett par dagar för att se lite vad resultatet blir.

Fick ett Sms att farfar inte var så pigg. Han är tydligen väldigt trött, vilar väldigt mycket, tappat aptiten och har gått ner i vikt. Skulle ha ringt honom i dag men det blev lite väl körigt, får ringa i morgon och prata lite med honom. Han har fyllt 99 år i år och verkar ha tappat lite av gnistan.

Borde faktiskt stryka lite men jag överlåter det till i morgondagen och istället går jag och lägger mig.

4 dagar...


image87

att jobba denna veckan*skönt*. Nästa vecka är det oxå bara 4 arbetsdagar eftersom jag är ledig på fredagen.
I morgon är det 3 v kvar till op och jag längtar verkligen, trista bara att vågen inte sammarbetat.

Har ökat träningen lite för att se om det ger resultat. Har gått i ca 50 min i dag och det var en riktigt lång uppförsbacke i ca 13 min*pust*. Hade även 2 halvlitersflaskor fyllda med vatten, en i varje hand, för att öka förbränningen.  Använde stegräknaren under promenaden och den visade på lite över 7 000 steg, är det verkligen rimligt? Har faktiskt inget att jämföra med så tyvärr vet jag inte om det stämmer men gör det det så är jag verkligen nöjd.
Har även tränat 50 min på crossen + lite magövningar. I morgon blir det ingen träning eftersom jag har
Me & I party här hemma.

I dag har vi inte gjort något speciellt. Städat lite och jag passade även på att pusta 13 fönster på insidan. Bytte även gardiner på kontoret/gästrummet. Vi köpte lite nya fräscha blommor.

Nu ska jag ta hand om sista tvätten sedan är det dags att sova, börjar kl 06.00 i morgon.

Natti natti

Äntligen!

GuldstjärnaGuldstjärna

I lördags var det äntligen dags för min 2:a stjärna*lycklig*. Det går så fruktansvärt segt att gå ner, det blir 0,3 - 0,4 kg varje vecka. Nu hamnade jag på 62,5 kg. Har 0,5 kg kvar till jag ligger inom min BMI gräns och jag MÅSTE nå dit annars blir det ingen operation=(.

Är det någon som kan ge mig något gott råd?
Jag går 60 min raskt takt 6 dagar i veckan, crosstränar ca 4 ggr/v ca 40-45 min. Följer mina points, försöker göra bra val hela tiden, äter regelbundet, dricker minst ca 2,5 l vatten per dag. Det räcker med att jag misslyckas gå ner 3 hg en vecka för att operationen ska ligga i riskszonen*bävar*.
Jag måste erkänna att har jag inte gått ner minst 0,5 kg till nästa lördag så kommer jag troligen att köra  pulverdiet i en vecka. VET att det inte är det optimala men just nu börjar jag bli ganska desperat.*suck*

I morgon tänkte jag iaf köpa en pulskklocka. Har fått veta att jag bör ligga runt ca 129 slag/min(220 - ålder * 70%) under träning för att få den optimala fettförbränningen, över det bygger jag kondition. Nu vill jag verkligen göra allt för att förbränna så mycket det bara är möjligt.

Påsken har varit lung och skön. Mina föräldrar åkte i förmiddags och svärföräldrarna var här för en liten stund sedan. Barnen har fått 2 påskägg var, presenter och pengar. Nu är det ganska småbråkiga men de är höga på socker och trötta. Tyvärr regnar det här så de får stanna inne.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Glad Påsk!

image84

I kväll kommer mina föräldrar så det kommer inte finnas speciellt mycket tid att blogga de närmsta dagarna=(.

Fullt ös här hemma. Idag har jag, tränat på crossen 40 min, stekt köttbullar på 2 kg köttfärs*puh*, städat nedervåningen, lämnat barnen, tvättat +hängt upp och nu ska jag fixa lite lunch innan jag ska jobba.

Ha en riktigt underbar påsk!
Kram

image86

Tjejsnack v 14

image83

Påsk

·Hur firar du påsken?
Med familjen/släkten och god mat. I år kommer mina föräldrar hit och firar det med oss. 

·Vad klarar du dig inte utan i matväg under påsken?
Ojoj det är en del*s*. Ägg, sill, rökt och gravad lax, köttbullar,prinskorv, omelett med kantarellstuvning, jansons mm. Brukar även ha lammstek. antingen på långfredagen eller annandagpåsk.

·Brukar du ge/få påskägg?
Vi ger barnen påskägg men vi vuxna brukar inte ge varandra.

·Brukar du skicka påskkort?
Nej

·Vad skulle den ultimata påskpresenten till dig vara i år?
En semesterresa med hela familjen. Tänk att få åka iväg och bara njuta av en massa ledig tid med familjen.

Glad Påsk!

Trötter...

image82


är mitt andra namn. Första dagen jag jobbar heltid på länge och det märks, vill jag lova=(. Runt 21 tiden så var jag helt slut, ville bara hem och sova. Ska straxt gå och nana men måste bara röja efter svärfar och barnen först*suck*. Det märks tydligt att barnen försöker smita när varken jag eller maken är här. Vi accepterar inte att de slänger sina jackor, fleecar och utebyxor på golvet. De har lättilgängliga platser att lägga/hänga sina kläder och de klara det alldeles utmärkt när vi är hemma.

Har inte varit uppe och tittat till dem än ,ska bli spännande och se om det är lika kaosartat där uppe som här nere.
Hoppas verkligen inte det händer olyckor i sängarna i natt då de tydligen har fått mycket att dricka efter 17.30. Får ta upp tösen och mellansonen och kissa dem men har tösen druckit för sent så hjälper det inte alla ggr. Jaja ska inte gnälla det är snällt att han har ställt upp men... 

I morgon ska dagisbarnen + jag klippa mig. Jag ska viserligen bara ta topparna men det brukar kännas iaf.

Får börja plocka om det inte ska bli allt för sent innan jag kommer i säng.

Natti natti

Helgen är slut.

image81


Helgen bara rusar förbi, det går alldeles för fort. Fast det har hunnits med en hel del i dag oxå: promenerat 1 h, tvättat 5 masiner(2 st bara sängkläder), strykit, storstädat toaletten, satt upp gardiner i hallen och i grovköket, städat huset, bäddat rent i 5 sängar och badat barnen.

Shit vad bloggen strular. Hade skrivit betydligt mer men blev utloggad, i normala fall sparas inlägger allt eftersom men inte nu tydligen*Grrr*. Får bli en kortare variant.

Maken ska till Göteborg på kurs i morgon och kommer tillbaka sent på  tisdag. Jag jobbar kväll denna veckan(14-23) men svärfar hämtar barnen på dagis/skolan och är här hemma till jag slutar jobbet(måndag) och samma sak på tisdag tills maken kommer hem*tackar o bugar*

Måste handla inför helgen i morgon med barnen. Ska försöka åka senast kl 9 så det inte är allt för mycket folk i affären.
Tisdag ska jag och 2 barn klippas. Onsdag måste jag städa och förbereda inför mina föräldrars ankomst. De kommer senare på onsdagen och stannar till söndag. Maken skulle hjälpa en granne på onsdagen så han hinner inte fixa något här hemma den dagen. 

Jag har så fruktansvärt ont i fogarna i dag men det är inte konstigt efter allt jobb i helgen + att mensen har kommit idag=(.

I dag är det exakt en månad tills min op*längtar*

Har inte blivit lurad i dag men lyckades lura barnen med att det var en elefant utanför köksfönstret*s*.De var snabba ner för övervåningen vill jag lova. De försökte lura mig att det var en tiger på taket. Gick INTE på den lätta=)

Nu ska jag kissa tösen sedan ska jag krypa ner i min renbäddade säng*ZzZz*
Sov gott.