Borrelia?Dessa små äckliga djur kan göra stor skada....


När barnen var hos mina föräldrar i Kalmar så lyckade de få några fästingar på sig. De har varit där i 2 omgångar för ca 3 o 6 veckor sedan. Givetvis kollades alla grundligt varje dag men de små djuren lyckades fastna i alla fall.

I onsdags fick dottern hög feber, ont i huvudet och trött. Febern sjönk under torsdagen och i fredags var hon feberfri, trots huvudvärk. I lördags morse hade hon ett  märke på kinden som var ungefär som en golfboll i storlek, och såg ut som ett människobett. Feber och huvudvärk hade hon oxå. Ringde sjukvårdsupplysningen under dagen som tyckte att vi skulle åka in till distriktläkaren för att kolla så det inte var/är borrelia. Om det nu är det så borde vi börja med medicinering med en ggr.

Det var mycket folk hos distriktsläkaren. Först så skulle en sköterska kolla på hennes utslag. Sedan var det bara till att vänta i ca 2½ h innan vi fick träffa läkaren som menade på att utslaget på kinden inte ser ut som borrelia, då de tydlligen ska vara blåaktiga(bara i vissa fall vad jag har fått reda på). I vilket fall som helst så tog de inga prover där, så vi får åka till husläkaren på måndag.*SUCK* Kunde inte sköterskan klämt ut sig det när vi kom.

Fästingarna hann inte sitta många timmar på barnen, vilket försvårar borrelia infektion. Vet inte om det stämmer med i de flesta fall så bör fästingarna sitta i ett dygn för att risken för smitta ska öka.

Tror inte dottern ligger i riskzonen men jag chansar inte med både feber och mystiska utslag.

Fortsättning följer på denna historien om någon dag....

Sista semesterdagen!


Jaha då var denna semester till ända detta året*suck*. Kan ju inte påstå att man har haft speciellt fint väder=(. Har haft ca 1 v under totalt 4, med sol.

Fast jag ska inte klaga är Fl nästa vecka då dottern ska skolan in på förskolan så även om semestern är slut så börjar jag inte att jobba riktigt än, tack och lov.