Inlägget publiceras inte.

Skrev ett inlägg i morse men det har inte blivit publicerat. Har kollat så jag verkligen ha skickat i väg det, och det har jag.  Ska bli spännande att se vad som händer med detta inlägget.

Trevlig helg!

Får inget besked

Blir så trött angående läkare på sjukhuset. Vi får inte veta något. Svärfar har strålats 5 ggr och nu verkar det inte som om det ska göras mer(vad jag vet). Han får morfin regelbundet för han har ont. Planerna är att flytta honom till korttidsboende för att avvakta om han kan börja stödja på benen.

Senaste prognosen vi har fått är att han har cancer i ryggraden/revbenen/axlarna. Någon tidsrymd vill inte läkaren ge. Han menar på att folk bara blir irriterade om det inte stämmer.
Visst på ett sätt kan jag förstå men ändå inte. Det underlättar ganska mycket om vi får veta om det handlar om 1-2 år eller kanske bara månader.
Om det inte finns så mycket tid så kommer allt att handla om kvalitetstid på ett helt annat sätt. Makens bror bor 100 mil bort och har precis fått barn. Han vill också veta för att ha möjlighet att planera hur han ska lägga upp resor mm.

Tack vare kuratorn(första besöket i tisdag) har svärmor och make fått veta att det finns 100 närståendedagar som de kan använda. Fast i det fallet underlätta det också men en ungefärlig tidsrymd. Handlar det om några år så används dagarna mer sparsamt. Vid kortare tid så är det viktigt att ta ut så mycket som möjligt nu innan han blir allt för dålig.

Någon med erfarenhet eller vetskap vad vi kan göra/kräva?

Stenskott

Har fixat 2 stenskott som jag fick i framrutan förra veckan. Tur att man har helförsäkring för det kostade 200 kr totalt.

Angående fönster så var
fönsterputsarna här idag. Så snabbt och fint de gör det. Tror inte jag skulle göra 1 fönster under tiden som de gör alla 19. Det är verkligen väl värt pengarna=D

Hörselproblem

Kan du utläsa vad det står här?

_A_  _Ö_  _Å___A__

Finns självklart många olika hörselproblem men det vanligaste är att vi har svårt att höra konsonanter. Vokaler är kraftfulla och hörs oftast tydligt.

Hade det varit tvärtom, hade det varit mycket lättare att låta hjärna sätta ihop orden. Samma mening som ovan men nu med bara konsonanter:

J_G  H_R  L_NGS_MT


Det finns många med hörselskador i sverige. Du kanske har någon i familjen/vän/arbetskamrat. Tycker du att de beter sig konstigt vid tex middagsbjudningar eller möten. Det beror på att det är en väldigt svår situation för oss med hörselnedsättning, trots hörapparater.

Här är en väldigt bra
länk som kan ge ett hum om vad det handlar om.

Tänk även på att:

Se till att ditt ansikte är väl synligt
Undvik att luta ansiktet i handflatan eller att dölja ansiktet bakom en tidning samtidigt som du talar

Tala tydligt
Tala tydligt i normal hastighet och kom ihåg att du inte behöver skrika. Om personen har svårt att förstå vad du säger kan du försöka att formulera om meningen istället för att upprepa samma mening.

Undvik bakgrundsbuller
Försök att undvika bakgrundsbuller när du samtalar. Stäng av tv:n och stäng alla fönster som är öppna för att dämpa eventuellt trafikbuller. Du kan också flytta dig närmare för att din röst ska nå fram eller så kan du försöka hitta en lugnare plats för att tala.


Fullt ös idag!

Jag ska försöka få en klipptid. Har glömt bort att fixa det och mitt hår är en stor trasselhög, trots en massa baltsam.

Måste även handla och fixa här hemma. Min pappa kommer från Kalmar i kväll och ska hjälpa till att passa barnen när jag är i
Malmö tis-fre. Går nu 2:a omgången av gruppträffen och det är oerhört intressant och lärorikt.

Maken måste ta dottern till sjukhuset,i morgon, för att kolla upp hennes öga, som inte var ögoninfektion som vi trodde utan inflammation i bindhinnan. Upptäckte i torsdag att hon hade blåsor i allt det röda så först till vårdcentralen och sedan akutremiss till ögonläkaren. 

Har inte fått några direkt nya besket förutom att han ska till Lund och ta mer prover.

Nu räcker det!!!!

Det blir bara värre och värre just nu. Den ena sjukdomen efter den andra men beskedet i dag, är en MARDRÖM!

Har fått veta för några timmar sedan att svärfar har prostatacaner som har spritt sig till skelettet. Hur illa eller behandling har vi inte fått veta än. Han ska akutopereras i morgon.

Alla är chockade och ingen vet hur spritt det är och hur lång tid han har kvar. Nu har maken och svärmor åkt till sjukhuset och hälsa på, då han har blivit inlagd idag.

Mer prover ska tas under veckan.


Det kommer mera, det kommer mera...

Upptäckte precis att dottern har fått ögoninflammation. Så typiskt allt kommer samtidigt.

Annars har det varit en väldigt lugn påsk helg här hemma.


Missa inte
kryddburkens tävling, sista chansen att vinna idag. Inga dåliga vinster heller, detta kan man vinna:

Fina priser och chilisåsen är jag lite extra sugen på även om jag vill ha allt=D.

Glad Påsk!


Önska er alla en riktigt Glad Påsk!

Här hemma blir det lungt. Ingen resa till kalmar som var planerat pga av att min pappa och makens mamma är magsjuka. Jag försöker äta lite men mår mest illa och springer på toa av penicillinen.

Här i skåne är det underbart väder men jag vågar inte gå någon längre bit i från badrummet.

Ska försöka fixa ett påskbord med lite sill, lax, kötbullar, prinskorv o annat smått o gott.

Vad ska ni äta/göra idag?

Sjuk & pencillinkur

Jag har oxå trillat dit=(.
Började med värk som strålade mot örat i måndags, trodde det var öroninflammation. Tisdagen fortsatte värken att sprida sig mot halsen och på kvället mot bihålerna. Ett tag blev jag osäker på om det var en visdomstand som spökade. Men den värsta smärtan kom när jag försökte gapa och äta. Fick inte i mig mycket mat kan jag lova=O.

I torsdag gav jag upp. Hade bara blivit sämre och sämre och fått mer och mer värk. Tänkte inte ligga pall hela påsken utan att veta vad som var fel. Väl hos doktorn så fick jag beskedet att jag hade inflammation i spottkörtlen, vilket jag aldrig har hört talas om innan. Fick en stark pencillin kur på 6 g/dag och diklofenak så nu börjar det verka och jag kan äta utan att gråta även om det fortfarande gör ont.