Övningsguide för föräldrar

En liten instruktion och övningsguide att vara/bli förälder.

1. Kvinnor: För att förbereda dig för moderskapet, ta på dig en morgonrock och knyt fast en säck bönor på magen. Låt den sitta kvar i nio månader. Efter nio månader tar du ut tio procent av bönorna.
Män: För att förbereda dig för faderskapet gå till apoteket, töm innehållet i din plånbok på disken och uppmana personen i kassan att ta för sig. Fortsätt sedan till stormarknaden och ordna så att din lön kan betalas ut direkt till dess huvudkontor.

2. Ta reda på hur nätterna kommer att bli.
Mellan fem och tio på kvällen går du runt i vardagsrummet med en blöt påse som väger mellan fyra och sex kilo. Klockan tio lägger du ner påsen, ställer klockan på midnatt och går och lägger dig. Gå upp klockan tolv på natten och gå runt i vardagsrummet med påsen till klockan ett. Ställ klockan på tre. Eftersom du inte kan somna om går du upp klockan två och tar något att dricka. Gå och lägg dig 02.45. Gå upp när klockan ringer klockan tre. Gå omkring och sjung i mörkret fram till klockan fyra på morgonen. Ställ klockan på 05.00. Gå upp. Laga frukost. Håll på med detta i fem år. Och se glad ut.

3. Gröp ur en melon och gör ett litet hål i sida på den, ungefär en golfbolls storlek. Häng sedan melonen i ett snöre, fäst i taket och låt den svänga från sida till sida. Ta en sked uppblötta frukostflingor och försök sedan mata den svängande melonen samtidigt som du låtsas vara ett flygplan. Fortsätt tills hälften av flingorna är slut. Tippa ner resten i knäet. Nu är du redo att mata en ettåring. Som förberedelse för lite större barn smetar du kaviar i soffan och sylt på gardinerna. Göm en fiskpinne bakom stereon och låt den ligga där ett par månader.

4. Att klä på småbarn är inte så lätt som det kan verka. Börja med att köpa en bläckfisk och en nätkasse. Försök lägga ner bläckfisken i nätkassen så att inga av armarna sticker ut. Tillåten tid: hela morgonen.

5. Glöm sportbilen och köp en Volvo. Och tro inte att du kan ställa den fläckfri och glänsande på garageuppfarten. Familjebilar ser helt enkelt inte ut så. Köp en chokladglass och lägg den i handskfacket. Låt den ligga. Tryck in smågodis i bandspelaren. Smula sönder ett storpack chokladkex i baksätet. Dra en kratta längs bilens båda sidor. Så där. Perfekt!

6. Träna på att gå ut. Vänta utanför toaletten i en halvtimme. Gå ut genom ytterdörren. Gå in igen. Gå ut. Gå in igen. Gå ut och ta några steg på trädgårdsgången. Gå tillbaka. Gå nerför gången igen. Gå mycket, mycket långsamt på gatan i fem minuter. Stanna och inspektera noga varje cigarettfimp, tuggummi, smutsigt papper och död insekt längs vägen. Gå samma väg tillbaka. Skrik att du inte tänker vänta längre, tills grannarna kommer ut och stirrar på dig. Nu är du redo att gå ut med ett litet barn.

7. Åk till stormarknaden med något som äger största möjliga likhet med ett förskolebarn - varför inte en fullvuxen get? Om du tänker skaffa fler än ett barn tar du med dig flera getter. Ordna dina veckoinköp utan att förlora getterna ur sikte. Betala för allt som getterna äter eller förstör.

8. Lär dig namnen på alla i Teletubbies eller Power Rangers. När du upptäcker att du står i duschen och nynnar på signaturmelodin till Björnes magasin har du kvalificerat dig för att bli förälder.

9. Ett mycket gott råd är att upprepa allting du säger minst fem gånger.

10. Innan du slutligen bestämmer dig för att skaffa barn ska du söka upp ett par som redan är föräldrar och kritisera deras uppfostringsmetoder och brist på tålamod, och för att de låter sina barn löpa amok. Ge dom goda råd om hur barnens sovvanor, potträning, bordskick och beteende i stor kan förbättras. Passa på att riktigt njuta ? för sista gången i ditt liv sitter du inne med alla svaren.


Lite under isen bara!

image233

Sorry att jag inte har bloggat på ett tag men jag har inte mått så bra och orken har inte funnits.
Började jobba halvtid igår och det känns...

Annars har sommaren sett ut (i stort sätt) såhär: Hittat på något med familjen tex festival, stranden, djurparken, bonbonland, high chaperral eller besökt vänner. Dagen efter har jag knappt orkat tagit mig ur sängen och dag 3 har jag visserligen tagit mig ur sängen men blivit sittande framför teven och helt utmattad och känslomässigt urlakad. Dag 4 började jag må lite bättre och vi hittade på något och karusellen började om igen*SUCK*.
FY FAN vad jag är trött på att må skit. När ska jag bli frisk (friskare??) från utmattningsdepressionen??

Kan väl inte påstå att jag mår bättre av att en väldigt nära person menar på att det bara är att rycka upp sig och bita ihop. Alla är väl lite trötta ibland?!*ehh* Den diskutionen slutade med att jag storgrät och mådde ännu sämre=(. Detta hände förra veckan och det är först nu som jag börjar kunna äta(tugga) utan att få kräkkänslor och framför allt börja känna mig hungrig eller sugen på något.
Tyvärr verkar det vara så att vissa inte förstår hur dåligt man mår fast man försöker förklara.

Nu ska jag försöka äta lite innan det är dags att åka till jobbet.