Får inget besked

Blir så trött angående läkare på sjukhuset. Vi får inte veta något. Svärfar har strålats 5 ggr och nu verkar det inte som om det ska göras mer(vad jag vet). Han får morfin regelbundet för han har ont. Planerna är att flytta honom till korttidsboende för att avvakta om han kan börja stödja på benen.

Senaste prognosen vi har fått är att han har cancer i ryggraden/revbenen/axlarna. Någon tidsrymd vill inte läkaren ge. Han menar på att folk bara blir irriterade om det inte stämmer.
Visst på ett sätt kan jag förstå men ändå inte. Det underlättar ganska mycket om vi får veta om det handlar om 1-2 år eller kanske bara månader.
Om det inte finns så mycket tid så kommer allt att handla om kvalitetstid på ett helt annat sätt. Makens bror bor 100 mil bort och har precis fått barn. Han vill också veta för att ha möjlighet att planera hur han ska lägga upp resor mm.

Tack vare kuratorn(första besöket i tisdag) har svärmor och make fått veta att det finns 100 närståendedagar som de kan använda. Fast i det fallet underlätta det också men en ungefärlig tidsrymd. Handlar det om några år så används dagarna mer sparsamt. Vid kortare tid så är det viktigt att ta ut så mycket som möjligt nu innan han blir allt för dålig.

Någon med erfarenhet eller vetskap vad vi kan göra/kräva?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback