hmm

Det var ett par som hade varit gifta i över 20 år. Varje gång de skulle 

 älska insisterade mannen på att de skulle ha lampan släckt.

Nåväl, efter 20 år kände kvinnan att det var löjligt. Hon funderade på

hur hon skulle få honom att sluta med denna tokiga vana. Så en natt, när 

de  var mitt i en  vilt, skrikande, romantisk session, tände hon ljuset.

Hon tittade ner och såg att hennes man höll i en batteridriven vibrator!!!

Mjuk, underbar och större än en riktig en.

 Hon gick i taket.

 - Din impotenta idiot", skrek hon åt honom. Hur har du kunnat ljuga för 

 mig under alla dessa år? Bäst du förklarar dig!

Mannen tittar henne rakt i ögonen och säger lugnt:

 - Jag förklarar leksaken.... du förklarar barnen...


Förnyelse på bloggen

Lite ändringar är väl på tiden*s*

Min lediga fredag idag och det är SKÖNT. I två dagar nu har jag gått upp straxt efter 7 för att ge barnen frukost, skickat i väg killarna till skolan och satt på teven till tösen för att själv gå och sova i ca 2½  timmar. I väg med tösen till dagis tvingat i mig lite mat och sedan åkt till jobbet. Hemma igen ca 23.20 för att gå direkt till sängs.
I dag hade jag gärnat gått och vilat men har inte hunnit. Har varit och storhandlat med dottern och blyger kom hem för 10 min sedan och jag ska straxt fixa lunch till dem. Långis slutar lite efter 13.00.

I helgen ska jag städa, sätta upp nya gardiner i köket, plocka fram adventsljusstakar och sätta upp, baka dumlekakor, mjuk peppakaka, lussebullar, vanliga bullar och muffins. Finns orken så ska jag försöka göra köttbullar på 2 kg köttfärs och fina kroppkakor. Pojkarna ska på varset kalas på lördag och blyger har sitt kalas på söndag. I dag har långis uppgradering på karaten och klarar han det så är det diplomutdelning i morgon.
Helgen är fulltecknad vill jag lova*pust*.

Vad ska ni göra i helgen?


Inte mig heller

image264


Kallt

image263

frukransvärt kallt var det att köra moppen hem i går*brrr* Trots långkalsonger under och fleece under jackan så frös jag. För att inte tala om händerna, måste absolut köpa tjockare vantar för i de fleece vantarna som jag har fick fingrarna att domna. En sak till som ska köpas är en tunn mössa att ha under hjälmen och en näsduk att knyta för haka, mun och näsa eftersom det drar in kall luft.

Tyvärr måste jag köra moppen hela veckan*brrrrr* eftersom maken måste ha bilen. Tis- och torsdagar kvällsveckan brukar jag köra bilen men idag har långis extra träning på karaten på grund av uppgradering på fredag. På torsdag ska maken kolla på fotboll på Olympia och han måste hämta sin pappa som ska vara barnvakt och även ta sig till fotbollen.

I dag ska jag: Dricka upp mitt kaffe*njuter* och unna mig en till medans dottern sitter i badkaret. Handla lite så jag kan baka
dumlekakor. Förbereda middagen till familjen som i dag blir ris och kyckling blandat med bearnaisesås. Jag kommer tillaga allt och blanda det så maken behöver bara värma det i ugnen. Himla smidigt att göra faktiskt och ungarna älskar det. Vill man ha mindre kalorier så byt ut vanlig bearnaisesås mot viktväktarens.  Själv ska jag ha kycklingfile med klyftpotatis och tzatiki till lunch. 

Hinner jag så måste jag börja träna lite på min crosstrainer. Har gått upp lite i vikt och jag vill absolut iNTE att det ska öka mer nu över jul. Som jag kämpade i för att gå ner från 72 till 58 och jag ska INTE gå upp ett hg till. Nu är det träning och regelbundena mattider som gäller och jag ska kunna unna mig lite vid jul  utan att må dåligt.

Vad har ni för planer idag?


Ny vecka

Jobbar kväll denna veckan och då är jag ledig på fredag, längtar redan*S*.
Pojkarna har precis gått till skolan och tösen och jag ska åka och handla om en liten stund. Måste även ta hand om mitt växande strykBERG. Ska fixa köttfärssås till familjen så de bara kan värma när de kommer hem runt 17-tiden. Långis tränar karate vid 17.45 så maken hinner oftast inte laga något på den korta tiden.

Det blåsert riktigt mycket här, vaknade runt 6 och fick stänga fönstret. Hade bara en lite glipa men det gick inte att ha öppet.
 Blir kallt att köra moppen till jobbet idag, maken måste ha bilen för att ta sig till karaten. Slutar vid 23-tiden och då är det dåligt med bussförbindelser för mig iaf. Vill helst komma hem snabbt eftersom jag måste upp vid 07. Det blir att klä på sig och köra lite försiktigare om det fortsätter att blåsa som det gör nu.

Ha en bra dag!

Bebissjuk

image261

blev jag idag. Var och hälsade på några vänner som hade en 7 v gammal son. Åhh vad detta lilla knytte luktade gott . Satt med honom ett bra tag i famnen och bara njöt. Nä här hemma blir det INTE fler barn även om det är grymt mysigt att sitta och gosa med de små. Det räcker så bra med de 3 vi har.

Vi passa på att äta middag på en asiatisk resturang innan vi åkte hem och precis innan vi var klara så kom det 2 äldre par och berömmde våra barn för de  hade suttit fint och betett sig bra, inget skrik, spring eller gnäll. Det värmde verkligen mamma och pappahjärtat.

Nu ska jag gå och sova, natti natti!

RUBRIKEN SYNS DÅLIGT

Så jag har börjat skriva den med stora bokstäver. Har ni oxå svårt att läsa den?

Har bakat brödet jag
skrev om och det var gott. Har redan bestämt att ha det på julbordet *mums*. Barnen var väl inte direkt överförtjusta i smaken men åt upp iaf.

Maken håller på att sätta ihop blygers bilbanan och jag har plockat här nere. Varför blir det oftast så? att mannen ta hand om att bygga ihop saker medan vi tjejer får ta hand om vardagssysslorna. Har ni det så eller är det bara så här hemma?

Innan jag träffade maken så satte jag ihop mina egna möbler, kopplade ihop datorn och fixade det mesta. Visst kan det var skönt att slippa ta hand om däckbytet på bilen, tunga lyft och borrningen i väggar mm.
 De 2 senaste jularna har jag oxå fått bygga ihop barnens lego men det beror nog mest på att det fanns så mycket att bygga så han hann inte med allt. Fast det var jag som fick gå ifrån för att fixa kaffe och kakor mm. Vi har försökt dela upp det mesta i hemmet så det ska bli rellativt jämt men när saker ska byggas ihop så fungerar det inte.

Jag upplever att det har blivit mer "klassiska" uppdelningar ju fler barn vi har fått. Om det har berott på att vi inte delade lika mycket fl med 2:a och 3:e barnet som vi gjorde med första kanske spelar in. Att jag valde att jobba bara helger i 2½ år för att slippa ha barnen allt för mycket på dagis i början har nog oxå spelat in. På grund av att jag jobbar 2-skift nu så jobbar jag färre timmar per vecka än vad han gör och får då mer tid hemma att laga mat och städa och det gör nog oxå sitt.

Vad har ni för åsikter / erfarenheter?

GAMLA HUMORBILDER

Här kommer några gamla bilder som jag tycker kan visas igen:

image248

image250


image252


image253

image254

image255

image256

image257

image258

image259

image260


Barnuppfostran...

Är INTE lätt. Vad är igentligen rätt och vad är fel?

Tösen (4år) var inte rolig för några veckor sedan när jag skulle hämta henne på dagis. Först gömde hon sig och vägrade komma trots att både fröken och jag försökte. Tillslut sa jag att nu går jag så får du stanna här själv i natt när fröknarna går hem till sig. Hon brydde sig inte förren jag hade klätt på mig och gått ut genom ytterdörren. Då kommer hon vrålandes efter. Får tillslut tyst på henne och ber henne ta på sig strumpbyxorna. Hon vägrar och kräver att jag ska hjälpa henne. Hon får hjälp om hon behöver när hon har gjort ETT försökt först. Hon kan ta på sig strumpbyxorna själv men denna gången vägrade hon ens försöka och jag hjälpte henne inte. När jag började gå ut så började hon vråla, försökte igen att få henne att ta på sig strumbyxorna men hon bara vägrade. Då fick jag nog, tog hennes skor och ytterkläder under ena armen och henne under andra. Hon frös nog för detta var i början i november och hon hade bara en kort kortarmat klänning på sig.  Lassa in ungen och kläder i bilen och väl hemma lyfte jag ut henne och satte ner henne på de kalla plattorna. Hon började gnälla om att det var kallt och jag förklarade att hade hon tagit på sig på dagis så hade detta inte hänt. Hon fick gå barfota de ca 5 meter till ytterdören.

Dagen efter var hämtningen i stort sätt detsamma förutom att hon fick på sig strumpbyxorna men vägrade ta på sig skor och jacka. Hon mindes väl att hon frös dagen innan*s*. Efter en del försök så gav jag upp och bar henne till bilen. Halvvägs blängde hon argt på mig och drog mig i håret, bad henne sluta men hon släppte först när jag blände tillbaka och sa att NU SLÄPPER DU, DET GÖR ONT. För att ta ett nytt tag och dra lite hårdare, hon släppte inte fast jag sa till henne då tog jag tag i hennes hår och drog lite så det kändes och då släppte hon. Väl i bilen fräste hon snor på hela sig och klänningen(hon gör det när hon är riktigt arg). Väl hemma så lyfter jag ur henne ur bilen och satt ner henne på plattorna och hon började gnälla om att strumbyxorna blir smutsiga men jag bara sa till henne att det gör inget eftersom du redan har fräst snor på klänningen så alla kläder ska av när du kommer in.
Väl inne åkte alla kläder av och några nya blev det inte eftersom hon medvetet hade fräst snor på de andra. Fryser hon blir det morgonrock eller pyjamas.

Efter detta har hon inte betett sig illa när jag ska hämta henne på dagis*peppar,peppar*

På dagis  dagen efter fick jag beröm av den ena fröken att jag hade stått på mig och blivit arg på dagis och inte krusat dottern. Tydligen vågar inte alla föräldra visa att de blir arga på dagis/offentligt.

Barn är så olika det märks inte minst på mina 3 det som funkade på första går inte på andra osv...

Brödbak...

image246

kommer det bli här hemma imorgon. Hittade detta recept på
hem och liv och det måste bara testas.

Fillimpa

1 liter fil
2 liter rågsikt
4 dl mörk sirap
1 msk fänkål
3 tsk bakpulver
4 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk anis

Blanda allt och bred ut i en långpanna med baklåtspapper.
Grädda först 30 min 100 grader, vrid sedan upp (ha kvar brödet i ugnen) till 150 grader och grädda i 30 min och vrid till sist upp till 175 grader och grädda i 15 minuter.

Fredagsfräckisen...

image245

Frustrerande

Har glömt mitt msn inlogg*snyft* Kan inte åteställa det eftersom det skickas till msn mailen och där kommer jag inte heller in. Trodde jag kunde svara på min hemliga fråga men tydligen inte*SUCK*
Grymt frustrerande är det. Har skaffat nytt men jag vill ha mitt gamla*buuuuhhhh*

Någon som vet hur man kan lösa dett problem??

Nu börjar helgen...

och det ska bli SKÖNT.

Blyger har fyllt 6 år och fick en massa paket: skrivbord, hurts, papperskorg, tidningställ, magnettavla, bilbana, målabok, lego brandstation. Han fick även pengar (från farmor & farfar), byxor, radiostyrd spindelmann och färgade tejprullar från mormor & morfar. Spindelman tröja och stålmanshandskar från gammelmormor.  Han verkar nöjd med allt han han har fått men nu kommer nästa problem. Vad ska han få till jul? Varför kan han inte vara som sina andra syskon och önska sig mycket?? Jaja det löser sig på ett eller annat sätt.

Vad har ni för planer i helgen?
Vi är bortbjudna i morgon annars har vi massa saker som måste fixas här hemma.

Sängdags för barnen...

image244

är det verkligen nu, de går upp 6.00 denna veckan. Fast nu springer de på övervåningen så jag misstänker att de inte lär somna speciellt snabbt.

Maken är på Wiskyprovning och blir förhoppningsvis inte allt för sen i kväll/natt för han ska jobba imorgon. Han kan glömma att han kan lägga sig på soffan när han slutar jobbet i morgon för vi har mycket att fixa inför sonens födelsedag på torsdag. Vill inte vara i hans kläder i morgon*hehe*

Nu får jag inte sitta här och fixa bland bloggadresserna utan natta barnen och gå och duscha så håret är skapligt torrt till läggdags.

Trevlig kväll!

Tänkvärt...

image243

Om hela världen reducerades till en by med 100 innevånare och alla proportioner bibehölls så bestod byn av: 57 asiater, 21 européer, 14 amerikaner (från Nord- och Sydamerika), 8 afrikaner.

52 var kvinnor och 48 män. 70 var ickekristna, 30 kristna. 89 var heterosexuella, 11 homosexuella.

Sex personer skulle inneha och nyttja 59 % av alla gemensamma tillgångar, och de sex personerna kom från USA.

80 hade otillräckliga boendeförhållanden, 70 var analfabeter, 50 var undernärda, en döende, två föddes och en hade en PC.

En och bara en har en akademisk examen.

Om man betraktar världen på detta sätt så påvisas nödvändigheten av samhörighet, förståelse, acceptans och utbildning för alla. Om Du vaknar i morgon, frisk och icke-sjuk, så är Du lyckligare lottad än 1 miljon människor som inte kommer att leva nästa vecka. Om Du inte har upplevt ett krig, inte upplevt hunger, fångenskapens ensamhet eller dödskampens smärta så är Du lyckligare lottad än 500 miljoner människor här på jorden. Om det finns mat i Ditt kylskåp, om Du har ett jobb, om Du har tak över huvudet och en säng att sova i - då är Du rikare än 75 % av innevånarna på jorden. Har Du ett konto på en bank, lite pengar i börsen och småslantar i en ask, då tillhör Du de rikaste 8 % av jordens invånare.


Om Du läser detta så är Du mångdubbelt gynnad, för:

1. Någon har tänkt på Dig

2. Du tillhör inte de 2 miljarder människor som inte kan läsa

3. Du har en PC.


Någon har någon gång sagt: Arbeta som om Du aldrig behövde pengar, Älska som om ingen någonsin övergivit någon... Sjung som om ingen lyssnade... Lev som det vore ett paradis på jorden. Vi lär nu vara inne i en internationell vänskapsvecka. Skicka detta till alla som är Dina vänner. Gör Du det så har Du förtjänat ett leende från var och en av  dem!!

Barnen

image242

Märker att det blir lite invecklat emellanåt när jag ska skriva lite om barnen utan att nämna deras namn. Får ger dem smeknamn här på bloggen och med min brist på fantasi så blir det: Älsta sonen - långis,  mellan sonen- blyger och tösen - snuttan.

Blyger var på kalas på bowlinghallen idag och efterråt passade vi på att åka till Barnens hus och TOYS "R" US för att få ett hum om vad han vill ha, då han fyller 6 år nästa vecka. Tyvärr pillar han på det mesta men vill inte ha något. Pressar man han tillräckligt så väljer han någon liten sak för typ 20-30 kr*suck*. De andra 2 vill ha nästan allt de ser så det är väldigt olika. Vi har väl fått lite uppslag så vi får sätta oss ner när barnen sover och bestämma oss för vad vi ska köpa. Typiskt oss att vara ute i sista veckan.

Någon med ett bra tips till en blivande 6-åring?

Allt är inte vad det verkar...

image241

Dagens Tankvärda

Kalle är den typen du älskar att hata. Han är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga.
 
När någon frågade honom hur han mådde svarade han: 'Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'.
 
Han var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen.
 
Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom: 'Hur lyckas du?'
 
Kalle svarade: 'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör.'
 
Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det.
 
Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.  
 
Jag väljer de positiva sidorna i livet.
 
 'Säkert, men det är inte fullt så enkelt', protesterade jag.
 
 'Det är det', svarade Kalle. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen.
 
Du väljer hur folk skall påverka ditt humör.
 
Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör.
 
Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.  
 
Jag funderade över vad Kalle hade sagt.
 
Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det.
Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast.  Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen. Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: 'Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?'
Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.
 
'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Kalle.
 
 'Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva'.
 
 'Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?' frågade jag
 
Kalle fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd. I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'. Jag visste att jag måste göra något.
 
Vad gjorde du då?', frågade jag.
 
Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Kalle.
 
Hon frågade om jag var allergisk mot något.
 
Ja', svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar.   Jag tog ett djupt andetag och ropade: "Tyngdkraften".
 
Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död'.
 
Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning.
Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut.
 
Inställningen är, trots allt, allt.
 
Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga'. Matteus 6:34
 
Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.
 
Nu har du två valmöjligheter:
 
1. Radera detta
 
2. Vidarebefordra det till människor som du bryr dig om.
 
Jag hoppas att du väljer alternativ 2. Det gjorde jag.
 
Subject: När det känns för j-ligt, tänk så här.....
 
Jag är tacksam...... för tonåringen som gnäller för att han måste diska för då är han
hemma och inte ute på gatorna. 
  
....för skatterna jag betalar för det betyder att jag har ett jobb. 
  
....för att jag måste städa efter en fest för det betyder att jag har vänner. 

....för att kläderna är lite trånga för det betyder att jag har mat på  bordet. 

....för att gräsmattan behöver klippas , fönster tvättas och hängrännor  som måste rensas, jag har ett eget hem. 
  
....för skuggan som bevakar mitt arbete, det betyder att jag är  ute i solen. 

....för alla klagomål på politiker för det betyder att vi har fri yttranderätt. 
 
....för att parkeringsplatsen är längst bort för det betyder att jag har råd att ha bil. 
  
....för min höga elräkning, den betyder att jag har det varmt. 
  
....för kvinnan i bänken bakom mig i kyrkan som sjunger falskt för det betyder att jag kan höra. 
  
....för tvätthögen på bordet för det betyder att jag har kläder att  ta på mig. 
  
....för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen - jag har kunnat arbeta hårt. 
  
....för väckarklockan som ringer på morgonen, jag lever. 
  
....och sist men inte minst för att jag får många mail, för det betyder att någon tänker på mig


Skäms på mig

image240

Fy vad jag har blivit dålig på att uppdatera. Här krävs verkligen en uppryckning.

Vad har hänt här hemma då senaste tiden?
Älste sonen har gjort en mindre operation och är nu helt tillbaka i normala gänger. Trots att jag valde att jobba (för att inte flippa ut inför sonen) och maken tog hand om sonen inför operation så mådde jag skitdåligt och fick gå hem tidiagre från jobbet. Tur att jag inte var på sjukhuset för jag hade verkligen skrämt upp sonen. Det märktes att jag inte är tillräckligt frisk för att hantera för mycker stress.

Jag har varit på hörselkontroll och fått besked om att jag ska få 2 hörapparater nackdelen är att det är 5 månaders väntetid. Vet inte om det är bra eller tragiskt att  nästan alla på jobbet inte har uppfatt att jag hör så illa, trots att jag har berättat det. De har nog mest trott att jag har varit ointresserad av vad de har pratat om i fikarummet eller vid lite större samlingar. Har nog varit ganska bra på att titta på den som pratat och skrattat när alla andra har skrattat. Det är helt omöjligt att försöka lyssna när jag sitter en bit bort eller 2 pratar samtidigt.
Det var faktsikt väldigt skönt att få beskedet om jag behövde hörapparater för jag har trott att jag har varit dum eller okoncentrerad. Hur mycket jag väl än har försökt lyssna i många lägen så har jag inte hört allt som har sagt och missat många pusselbitar. Jag har frågat om ibland men det går inte att fråga om hela tiden.

Dottern ska till dagis idag efter att det har varit stängt av smittskydd skåne pga resestenta pneumokocker. Avdelningen brevid har haft 3 fall (och varit isolerade på sin avdelning) så i måndags stängde hela dagiset, 4 avdelningar, och de tog prover på alla barnen. I går fick vi besked att dottern är frisk, vilket jag faktiskt inte tvivlade på men man kan aldrig vara 100 %, och de öppnar dagis i dag.

Lugn vecka för mig: sjuk måndag-tisdag, jobba halva ons (vab), jobbar fullt i dag och ledig i morgon. Hade tänkt att jag skulle ha vilat lite innan dottern ska till dagis men var tvungen att fixa lite sedan har tiden bara rusat iväg och nu är det ingen idé att vila.

Det är väl det största som har hänt under tiden jag inte har bloggat.
Ha en bra dag.
Kram