Natti natti

image232

Nu ska jag gå och försöka sova. Är helt slut men ska bli lika spännade som vanlig och se om jag lyckat somna inom en timme efter sänggående.

Varför är man inte lika trött på kvällen när man ska somna som man är på morgonen när klockan ringer? Och varför är man inte lika pigg på morgonen när klockan ringer som man är på kvällen när man ska gå och lägga sig?

Sov gott!


Storleken spelar VISST roll;-)

Dessa problem lider jag inte av*S*. Solen syns knappt till här så ska jag bli brun så är det solarie som gäller och även om jag var storbystad innan operationen så hade jag inte äppelformade bröst utan mer som FALLFRUKT*moooooohhhhaaaaaahhhhhh*

image231

Grina

Vad betyder det ordet för dig?
För mig har ordet 2 betydelse, gråta och typ skratta. När jag läser har jag ibland svårt att avgöra vilket grin det handlar om.

Ett annat ord som betyder olika på olika ställen är ballen. I Kalmar är det penis och/eller testikel men här i Helsingborg(skåne?) är det rumpan. Kan säga att jag måste ha sett ganska frågande ut första gången jag hörde en tjej säga att hon hade ont i ballarna.

Grannen ringde på...

och ville ha makens råd angående sin köksrenovering.  Grannen är ganska osäker på hur han ska göra så det har blivit ganska mycket frågande och maken har hjälpt till en del. Knackade på för 40 minuter sedan och ville ha lite råd om vad han skulle handla för dosor och dimmrar. Var bara och väcka mannen så nu är han uppe och ser inte speciellt pigg ut*S* Han mår som han förtjänar.

Sömnproblem

Kunde omöjligt somna i går*gäspar*. Stor del var nog att maken var ute och jag har alltid svårt att somna och slappna av. Somnade straxt efter 3 men vaknade till en liten stund senare då gubben kom hem.
Vaknade av att barnen bråkade på övervåningen*grrr*. Nu har vi ätit frukost och jag sitter med dagens första kopp kaffe och njuter. Maken ligger fortfarande och sover och eftersom vi inte har något planerat i dag så får han ligga kvar i sängen.
Sover ni bra när någon i i er familj är ute sent?


Pannkakor


image230

Barnen fick bestämma mat  idag och det det blev 3 olika alternativ: pannkakor, raggmunk och nudlar. Raggmunk kan jag inte gör eftersom jag bara ha nypotatis och nudlar blir det inte så det blir pannkakor till middag idag.
Inte speciellt konstig när barnen får bestämma*s* själva. Så nu ska här stekas... 

Bättre med lösa skott

image229

Lugn lördag

Det blir en lugn dag för mig och barnen idag. Maken ska ut på festivalen och eftersom det strulade med barnvakt så var det igentligen meningen att jag skulle ut i går och han i dag. Efter efter några timmar på festivalen i går med man och barn så var jag så yr att jag inte ville tillbaka dit. Vi har handlat lite gott som vi ska ha i dag/kväll.

Är ganska trött då jag drömmde ganska otäckt. Drömmde att vi var i simmhallen och mellanpojken var på det djupa. Vände mig bort någon minut för att prata med älsta sonen och när jag vänder mig om för att kolla mellansonen igen, ligger han på botten i gröna badbyxor. Jag skriker till maken att ta dottern(som jag bar på ) och så dyker jag i och börjar ta mig ner och vaknar precis innan jag har fått tag i mellansonen. Hade lite svårt att somna om efter den drömmen*ryser*. Ingen av barnen har gröna badbyxor och efter denna drömmen så lär ingen av dem få det på några år.

Vad har ni för planer idag?

Ojojoj....

image228

Ruskigt lågt blodvärde

Makens bror med familj ,som vi hälsade på i tisdags, hade en 11 månaders son som var väldigt blek och trött. De åkte till läkaren och han hade ett blodvärde på 20 och de blev inlagd med en ggr. Han har fått blod och nu ska de utreda varför han inte producera röda blodkroppar.
Tycker det är riktigt otäckt man känner sig så maktlös när barn blir sjuka.
Krya på dig lille B!

Bortresta

Har knappt varit hemma den senaste veckan*puh*. Vi har varit och hämtat pojkarna hos mina föräldrar, passat på att hälsa på min mormor på norra öland och träffat makens bror med familj. Blev faktsikt årets första dopp på öland*kors i taket* men forstätter regnandet så lär det blir årets enda dopp.
Köpte även öländska kroppkakor hos
Ninni och det var underbart gott. Passade även på att köpa cabanossi på Rosas Handel i Löttorp *mums* Är ni i de trakterna så kan jag verkligen rekomendera er att göra ett besök hos Ninnis och i Rosas Handel.

I morgon börja festivalen här och håller på i 3 dagar. Tyvärr kan inte maken och jag gå en dag ihop utan barn som vi hade hoppats på=(. Vi har djurfritt här hemma på grund av att vi har allergiska vänner. Vi har dock sagt att krisa det för vännerna som har hundar så får de ha dem i grovköket. Barnvaken(släkting) började ställa krav om att ha sin hund i hall och kök, då vi inte har dörrar in till vardagsrummet så lär det bli där inne oxå + hela övervåningen. Tycker faktiskt att det är ganska nochalant att ställa krav när de ve vet vad som gäller. Tvärr är det inte första gången som dessa krav ställs mot att vi ska få barnvakt. Nu ska vi verkligen leta efter en barnvakt som kan passa barnen någon ggr då och då så vi slipper krusa släktingen. Någon som vet vad som är normal taxa för en barnvakt?

Hör illa

image227

Tur att man är tjej;-)

image226

Ryggskott

image225

fick maken i går=(. I dag har han knappt kunnat röra sig. Första dagen på hans semester, vilken lyckoträff*not*.
Jag har varit på samtal och det tog på krafterna, somnade i soffa i några timmar. Har faktiskt varit ute och gått en timme med en granne nu i kväll*kors i taket*. Ska verkligen försöka komma ut och gå minst 20 min varje dag.

Eller inte...

image224

Kan inte läsa bloggar=(

image223

Vet inte vad det är för fel men jag kan inte läsa andras bloggar i dag. De få jag kommer in på ser helmysko ut. Hoppas det bara är tillfälligt.

Äntligen lite sol


image222

Idag har det varit sol och jag har passat på att sola lite på eftermiddagen. Hoppas verklígen solen stannar så det känns som sommar.
Har inte hänt något speciellt här hemma idag. Var ute och gick lite så tösen fick cykla lite. Gick förbi gamla grannar och fick hålla en jättesöt 4 månaders bebis. Mysigt att hålla och gosa med men lika skönt är det att lämna tillbaka till mamman när de börjar gnälla.

I morgon har vi lite lösa planer men det beror på vädret. Tänkte tura och åka över till Helsingör och gå och titta lite. Är det kanonväder så lär det blir stranden och ösregnar det så hittar vi på något inomhus i stället.
Vad har ni för planer?

Var försiktig med ölen...

image220

Ajaj

image219

Inte helt barnfria

Tösen är kvar hemma men det är betydligt lugnare med ett än tre. Inga bråk och hon får all uppmärksamhet av båda oss. Det är hon inte speciellt bortskämd med.

Måste försöka få mer än 4 h sömn i natt. Problemet är att jag har jättesvårt att komma till ro och somna men jag har faktiskt sömntabletter som jag kan ta. Är dock väldigt försiktig med medicin men jag behöver sova för att bli frisk så...Lyckas jag inte somna av mig själv så få det blir en tablett i natt.

Trevlig kväll och sov gott!

Man tager vad man haver...

image218

Lite off...

Det har inte hänt något förutom att jag inte har orkat bloggat något på några dagar. Vi hälsade på makens bror, fru och barn i lördag och i söndags kom de hit till oss och jag fixade lite mat. Det räckte för att jag skulle tappa orken fullständigt. Makens bror m familj är nu i sin sommastuga några mil från Ullared så det är lite nämre med ca 14 mil mot 100(enkel resa) så det blir lite intensivare nu med träffar. De har 5 barn(2 gemensamma) och det är ytterligaren ett på G.

Nästa vecka går maken på semester*skönt* och killarna kommer vara hos mormor och morfar i ca en vecka. Min pappa kommer i morgon och hämtar pojkarna. Det kommer förhoppningsvis bli en lugn vecka här hemma ;-)

Sov gott!

Precis...

image217

Ajajaj

image216

Blir alltid fel hur man än gör...

image215

Båtnamn

image214

Automatisk påminnelse!

Automatisk påminnelse om att det är FREDAG!
 

God dag - här är en automatisk påminnelse om att det är fredag.
 

Gå hem så tidigt från jobbet som det är möjligt idag och var vänlig att inte dyka upp i morgon, då det är lördag!

Vi vill också påminna om att fredagen inte är avsedd för hårt arbete utan är mera tänkt som en mjuk övergång mellan arbetsvecka och weekend.
 

Weekenden skall njutas vilket innebär att alkohol har en väsentlig roll.

Med vänliga hälsningar
 

Eder automatiska påminnare


Björnliv(igen)

image213

I det här livet är jag en kvinna. I mitt nästa liv skulle jag vilja bli en björn. 

När man är björn måste man gå i ide. Man bara sover i sex månader. Jag skulle kunna leva med det. 

Innan man går i ide måste man äta kopiösa mänger mat. Jag skulle kunna leva med det också. 

När man är en björnhona så föder man sina ungar (som är valnötsstora) i sömnen. När man vaknar är ungarna halvt uppvuxna, gulliga, kramgoa björnungar. Jag skulle absolut kunna leva med det. 

När man är björnmamma vet alla att man menar allvar. Man klappar till vem som helst som stör ens ungar.När ungarna blir irriterande klappar man till dom med. Jag skulle definitivt kunna leva med det.

Om man är björn FÖRUTSÄTTER ens partner att man vaknar med en morrning. Han FÖRUTSÄTTER att man har håriga ben och ett överflöd av underhusfett.  Japp....jag blir björn! 

Barnen är hemma...

image212

regnet öser ner, teven är på och de småbråkar på övervåningen. Är det detta som kallas semester*s* .  Få se vad jag mutar de med när de ryker ihop, för det kommer de göra, det hörs på deras bråk. Borde åka iväg och hitta på något med dem men tyvärr finns inte orken. Jag är glad att jag har lyckats få i mig något att äta, fixat iordning i köket + sovrummet och det är inte ens lunchtid. Måste fixa lite i tvättstugan oxå men först lite bloggning och kaffe.

Knäckande?

image211

Otydlig

Tack för alla goa kommentarer om mina bilder. Kul att fler gillar min humor=)).

image210

Öser ner

image209

Regnar för rullt och älste sonen som skulle på picnic idag. Han tog med regnkläder men inga stövlar(de brukar ju få skoskav när de ska gå långt) och det duggregnade bara i morse. Han är nog riktigt blöt om fötterna stackarn=(.

Har varit på samtal i dag och det känns faktiskt skönt. Visst är jag slut men orkade iaf titta och prova lite kläder.
Dagens inköpslista blev: en jeanskjol, 3 toppar(en ljusrosa, en rosa och en mörkrosa), en kofta i gammelrosa, en bok av
Nora Roberts, en kalender och dagens lunch.

Gamla klassiker

Vet att klippen är gamla men jag kan kolla hur många ggr som helst på dem så...

               
image207
                                            
       

   
image208

Finns det så stora ugnar?

image206

Avslöjad!

image205

Måste äta men

är inte det minsta hungrig*suck*
Har även orkat ut på en timmes promenad bara för att jag skulle bli lite hungrig. Snart lunchtid och jag har inte ens ätit frukost. Det är inte bra JAG VET men mår illa bara jag tänker på mat. Har gått till kylskåpet några gånger, öppnat och stängt utan att bli sugen på något. Just nu lutar det åt att jag ta en shake, inte för att banta utan för att det är lättare att dricka än tugga och att jag får i mig något.

Har fått tag i...

image203

image204

tjejen på fk i dag. Frågade henne varför jag måste skicka in fler papper och hon menade på att hon ville ha från mitt nya och gamla jobb*ehhhh*. Har jobbat på samma företag nu i 3 år. Till slut kom det fram att företaget har bytt namn och det var därför hon inte hängde med. Tycker det är mycket konstigt att hon inte kände till det. Jag jobbar på ett stort företag och det bytte namn förra året.
Nu verkar det har löst sig iaf, fick även ringa lönekontoret och be dem anmäla mig sjuk för i maj...igen. FK hade tydligen inga uppgifter om den sjukskrivningen. Konstigt eftersom när jag var på jobbet och frågade om de hade anmält så kollade de upp det och visade mig papper på att de hade anmält.



Natti

Nu ska jag  image202och gå och lägga mig*gäspar*.

Sov gott!



Skenet bedrar...

image200

image201

Ajajaj...

image199

Vill bara vila men...

maken blir sen och jag måste ta barnen till simskolan. Har varit på jobbet idag och pratat med chefen, läkaren och personal, arbetskamrater och jag är som en urvriden trasa. Huvudvärken och yrseln är inte att leka med.

Angående läkarbesöket så blev jag sjukskriven till den 22/7 sedan är det 3 v sem och 1 v föräldarledigt som gäller innan jag börjar jobba ½-tid den 20/8 till 31/8. Har även bokat in ett återbesök den 27:e för att se hur jag mår då.
Skönt att allt är fixat med jobbet, vart jag ska vara, vilket skift och att jag får börja jobba försiktigt och se vad jag orkar. Nu behöver jag inte oroa mig över det på semestern.

&%¤# försäkringsskassan

image198

Fy vad jag är trött på dem! Visst har jag varit sen med att skicka in min sjukpapper men det är över en månad sedan. Fick tillbaka papperna för att fylla i min årsinkomst. Har varit på jobbet och fixat det  och lämnade in dem igen och nu har jag fått tillbaka papperna IGEN för att fylla i min årsinkomst. Vad tror de? att jag får ökad lön varje vecka??
Försöker få tag i tjejen som har skrivit under men hon är på tjänsterärende, har försökt ett bra tag*suck*. När jag lämnade in löneuppgifterna så lämnade jag även en lapp att jag inte har fått papperna för min sjukskrivning i maj. Har jag fått det pappret?? INTE DÅ, bara 4 st papper där det står påminnelse angående min lön som om det inte hade räckt med 1. Mår inte speciellt bra men läsa kan jag fortfarande.